19 januari 2008

Marknad i Otavalo

Här kommer lite bilder från marknaden i Otavalo i Ecuador. Inte från den berömda ponchomarknaden, utan från en alldeles vanlig matmarknad.






6 kommentarer:

 1. Jättefina bilder!

  Var ni på boskapsmarknaden också? Vi hann inte för att det var så tidigt på morgonen och vi kom från Quito på förmiddagen. Bodde ni i Otavalo också eller i Peguche kanske (som vi)?

  SvaraRadera
 2. Pumita: Nej, boskapsmarkanden var vi inte på här, däremot på ett annat ställe - Saquisili. Jag kan ju köra lite bilder därifrån senare.
  Vi bodde en natt i Otavalo och sedan två och två en natt norrom staden i en liten by hos en indianfamilj. Jättespännande! Fast därifrån har jag nästan inga bilder. Dom var inte så angelägna att komma med på bild.

  SvaraRadera
 3. Vad ÄR det för något på den understa bilden?! Det ser ju ut som ett monster. ;D

  SvaraRadera
 4. Elisabeth: Det är ett grishuvud med nån form av skinn/skal utanpå. Såg inte sådär jätteaptitligt ut, men jag ville ta en bild för jag har aldrig sett något sånt förut. Undrar vem som köpte det?

  SvaraRadera
 5. Fina bilder, härligt med marknad! Jag tycker iblnad att vi borde ha fler matmarknader i Sverige, istället för att bara köpa våran mat på snabbköp. Och en annan sak, hemma är det ingen som går till slaktaren för att köpa kött och nästan ingen som köper bröd från bagaren. När jag bodde på irland kunde jag göra det..

  Sista bilden ser ut som sagt som ett grillat grishuvud, men det långa platts sjoket som ligger på har jag ingen aning om vad det är.

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara bilder. Visst är en del av dem inte så aptitliga, men man ser i alla fall vad det är för djur som det kommer av : )

  Innan jag flyttade till Spanien så handlade jag också allt mitt kött i snabbköpet, men nu gör jag faktiskt inte det längre. I och för sig inte för att jag har blivit mer noggrann eller ekologisk i Spanien (I wish) utan för den enkla anledningen att min man endast vill köpa Halal-kött. Och vet ni, man vänjer sig så fort så det nu nästan är omöjligt för mig att handla det i snabbköpet, fast den marockanska slaktaren ligger 30 min från oss.

  SvaraRadera