07 januari 2008

Packat och klart

Min packing vägde 9 kilo på hemresan och ungefär lika mycket på vägen ut. Jag gillar inte att bära men det här var väl ok. Fast lite otympligt med bag - har hellre en ryggsäck bara. Bagen är en gul och svart Everest inhandlad på Stadium strax innan sommaren. Hållbar verkar det som - den har i alla fall klarat både Tibet och Ecuador galant. Och den syns bra när man står där nervöst väntande vid flygplatsens bagageband. 50 liter går det i den men så full har den aldrig varit.

Jag tycker jag hade ungenfär rätt prylar med. Det var aldrig något jag saknade. Det jag hade för mycket av var tvål och shampoo och sådana saker. Det kan jag dra ner på till nästa gång. Och böcker hade jag också för mycket av - resan var så intensiv att jag inte hade tid/ork för läsning.

Kläder hade jag enligt lagerprincipen. På med fler lager när det var kallt och skala av sig när det blev varmare. När jag kom hem luktade alla kläderna mindre fräscht (...) - värst var nog badkläderna, som jag missade att skölja efter att jag hade flutit per lastbilsdäcksinnerslang i en av Amazonas floder. Tvättmaskinen gick på högvarv i fredags.