07 februari 2008

Gillar New York



Jag gillar verkligen New York. Och det jag gillar det är att gå runt. Bara gå runt och titta på folk, byggnader, titta in i affärer eller på museer. Plötsligt stöta på saker som jag känner igen från tv eller filmer.



Gå och titta bland en massa böcker på Barnes & Noble och Strand Bookstore... Ta färjan fram och tillbaka till Staten Island. Att det ser ut som det ska, man känner ju liksom igen New York även om man inte har varit där.



Hotellet jag brukar bo på (brukar - nåja, det blir tredje gången nu) är ett budgethotell, Madison Hotel, men med ett kanonläge nära Empire State Building.



Läser man recentioner från hotellt på tripadvisor kan man bli skrämd, men när jag har varit där har det varit rent och helt ok.



Det har blivit lite av Hotellet med stort H för de som reser privat till N Y, och jobbar på samma ställe som jag. Alla har tyckt att det var helt ok, men som sagt budget.

New York för mig är i stort sett lika med Manhattan. Förra gången tog vi oss ändå iväg till Coney Island och tittade på folk som tog det lugnt i sommarvärmen.



En eftermiddag till vågade vi oss iväg från Manhattan och gick över bron till Brooklyn. Där var det jättefint och ett helt annat tempo än på Manhattan.



Nu funderar vi på att vara så vågade att vi tar oss en tur till Harlem också. Men mest vill jag bara gå runt och förundras.



Jag hade stegräknaren med på kul förra gången och jag tror det blev 126.000 steg ungefär på en knapp vecka (trots att vi åkte tunnelbana också). Men jag hade fel skor. Det här gången vet jag precis vilka jag ska ta, mina bästaste Merrell med extra vidd vid tårna.