02 mars 2008

To do

Inför det stundande New Yorkbesöket har jag tittat efter tips på vad vi kan göra. Kan bara konstatera att det finns massor. En del "måste"sevärdheter har vi ju redan sett vid de båda besöken för två år sedan, men det hindrar ju inte att vi tittar en gång till.

Jag letade efter lite gratissaker att göra. Gratis är ju trevligt och på I love New York finns flera intressanta gratisaktiviteter, bl a guidade turer som annars kan kosta skjortan om man ska betala för några stycken. Det finns också en gratis besöksguide, som man kan skicka efter från NYC & Companys hemsida, med det verkar vara mycket lång leveranstid. Jag beställde en för flera veckor sedan och den har inte dykt upp än.

Jag tittade också efter musikaler. Varje gång vi åker till New York eller London (nej, det är inte såå ofta) säger vi att det skulle vara kul att gå på en musikal, men det har inte blivit av än. Musikalerna är många, men dom är INTE gratis. Speciellt inte om man köper i förväg. Ett exempel är Young Frankenstein för 151,50 dollar (visserligen inkl avgifter). Som alternativ kan man ställa i sig i kö (och då pratar vi KÖ) hos tkts på Times Square t ex, och hoppas på att få tag i biljetter till den dagens föreställningar för halva priset (endast kontanter eller resecheckar duger som betalning, det gäller att upptäcka det i tid). Men att stå i kö på sin dyrbara tid...nja. Risken är väl att det inte blir något musikalbesök den här gången heller. Men det vore kul.