18 april 2008

Bäst att ha koll själv

42 miljoner väskor kommer bort eller försenas i flygplatsernas bagagehantering varje år, står att läsa i media idag. 42 miljoner...! Finns det ingen typ av best practise för bagagehantering som kunde spridas till de olika flygplatserna runt jorden? Det finns ju flygplatser där man nästan kan räkna med att bli av med bagaget.

Jag litar inte på att bagagehanteringen ska fungera när jag är ute och reser, trots att jag inte råkar särskilt illa ut. Jag kan bara minnas att mitt bagage har varit försenat tre gånger, och aldrig har jag blivit av med något. Kanske är det för att jag är stor vän av att resa med enbart handbagage. Det gör jag så ofta som möjligt, och det är nästan alltid möjligt i mitt fall. Längsta resan jag gjort med enbart handbagage är fem veckor i Malaysia.

Och när jag säger handbagage menar jag inte att jag pressar in så mycket som möjligt i en väska, kallar det handbagage och hoppas att ingen ska komma på mig med för mycket bagage vid incheckningen eller på planet. Nej, en lite smidig ryggsäck ska det var. Jag vill kunna hantera och ha med mig bagaget överallt om jag måste, och jag är en armklen typ som inte orkar bära så mycket.

Vi får väl se om vi lyckas ta enbart handbagage på vår kommande USA-resa.

4 kommentarer:

 1. WOW!

  Du borde lära mig att resa lätt. Varje gång jag åker hem till Sverige har jag en fullpackad resväska och på vägen tillbaka två. Problemet är att allt asande (på ren skånska) tar en del av nöjet från själva resan.

  Skulle du inte kunna ge lite packningstips på din blogg? för mig förefaller det nästan omöjligt att få ner allt man "behöver" i en ryggsäck.

  Ha en underbar fredag!

  SvaraRadera
 2. Det är just en fråga om hur mycket man "behöver". ;) Jag har inte behov av så mycket grejer och jag partar inte och behöver således inte en massa extrakläder förutom de vanliga. Men alla är ju olika och behöver olika mycket. Jag ska se om jag kan peta ihop en lista för det som får följa med på nästa resa. För att bära det är inte kul det.

  SvaraRadera
 3. Jag som tyckte jag packade lätt - och fått många att höja på ögonbrynen. Men 5 veckor med en liten skolryggsäck hade jag nog inte klarat. Bara kameran fyller ju nästan det utrummet. Fast det är sant; jag klarade mig ju med 8 kg på ett år, inklusive sovsäck, så kanske kan jag... ;-)

  SvaraRadera
 4. Lullun: 8 kg på ett år - snyggt! Jag har ofta lilla kameran med mig på mina utflykter och den får ju plats i fickan eller hänger runt halsen.
  Man får ner ganska mycket i en liten ryggsäck också tycker jag, om man rullar det tillräckligt tajt och har lättviktsgrejer.

  SvaraRadera