21 april 2008

Nappträdet

Tänkte att jag skulle visa lite av nappträdet som står i början av ett motionsspår här i närheten. Jag vet inte riktigt hur många nappar det finns i trädet, men kanske ett tiotal.

Klart bra idé det här med ett nappträd där man kan hänga upp nappen när den har tjänat ut (eller någon annan tycker man borde vara klar med den). Jag undrar vad föräldrarna drar för story för att det ska funka.

3 kommentarer:

  1. Oj! Har aldrig hört talas om ngt liknande! Napphimlen månne tro ? Också en grej för din lokaltidning, det varkar vara ett spännande ställe du bor på med ovanliga saker i naturen :)

    SvaraRadera
  2. Haha, ja här händer det mycket.;) Och då har jag ändå inte visat den julprydnadsklädda granen som fanns i skogen i vintras.

    SvaraRadera
  3. Nappträd är väldigt vanligt i Danmark kommer jag ihåg (eller suttetræ som de heter där), från då jag bodde där. I dem hänger det ibland upp till 1000 nappar, med små inplastade brev från barnen som skänker sina nappar till trädet/fåglarna. Kommer dock inte riktigt ihåg hur historien var, med vad barnen får berättat för sig. ;-)

    SvaraRadera