25 juli 2008

Vila

Att resa och att ha semester är inte samma sak för mig.
Nu ska jag gå ut och sätta mig här och ha lite semester.

6 kommentarer:

 1. Vad roligt med tågluff! När jag var liten brukade mina föräldrar och jag åka en hel massa tåg, så det är nog det som gör att tåg är lite speciella för mig. Jobbig kö till Peterskyrkan, men som sagt, man är ju inte där så ofta. ;) På tal om klädsel förresten: För några år sedan hälsade jag på en italiensk kompis i Milano, och när vi skulle in i domen blev hon stoppad eftersom hon visade axlarna. Jag däremot hade också varit förutseende (precis som ni ;D) och tagit med mig något att ha ovanpå linnet. (För även där var det vaaarmt.)

  Hoppas på fler bilder från resan!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig resa du varit ute på! Tågluffa, det låter så kul! Det var jag ute på för lääänge sen, när jag var ung....och de gav minnen som man aldrig glömmer! Jag var också i Rom på en tågluff, och skulle se Vatikanen o Peterskyrkan. Trodde jag, jag hade korta shorts o linne, så jag kom inte in! Har inte varit där sen dess, men hoppas komma dit en dag i framtiden.
  Ha det gott i solstolen nu med alla minnen!

  SvaraRadera
 3. Ja, det där med dress code är intressant - vad som är ok var, långt/kort, kjol/byxor, täcka huvudet/inte täcka huvudet, skor/barfota... massor av varianter. Det blir till att ta seden dit man kommer om man vill se något.

  SvaraRadera
 4. Kul med bilder från resan! Jag besökte också Rom och Vatikanstaten mitt i sommarvärmen för några år sedan, och fick köa lika länge som er!

  Ang. klädkoder besökte jag en moske i Singapore förra året, där fick man en sjal att ha över huvudet och en lång särk att ta på sig innan man gick in. Och sen var det visst förbjudet att besöka bönesaken om man hade sin "lingonvecka", hur någon nu skulle vilja kontrollera detta!

  Solstolen ser urskön ut! Jag är också precis hemma så det blir att sitta i den några dagar framåt för mig med!

  SvaraRadera
 5. Hahaha, nejdu Christel, där får de väl helt enkelt lita på besökaren. Det förvånar mig dock att det var okej att besöka moskén, fast vissa ska äl gå bra. Jag var i Paris och då var vi inne i stora moskén där (måste lägga ut bilderna ngn gång) men däremot tror jag inte att jag fick lov att gå in o bönesalen. I Marocko är det inte heller okej, där är det inte ens okej att beträda marken utanför entrén (om man inte besöker en speciell moské för turister).

  Det är svårt att vet vad som gäller, men jag tycker absolut att man ska ta seden dit man kommer (om den inte skadar någon levande varelse förstås, men det lär förhoppningsvis ingen "dess code" göra).

  SvaraRadera
 6. Ja, men så är det förstås! Efter en resa behöver man lika många dagar att ta igen sig på. ;)

  SvaraRadera