29 augusti 2008

Fredagsfärger - Turkos

Turkos är färgen för dagen på Fredagsfärger. En lite ovanligare färg bland mina bilder.
Jag gör så att jag spinner vidare på mitt tidigare inlägg om Dalai Lama i Zanskar, och visar en bild på en huvudbonad - Perak - som en del kvinnor hade på sig där. Det här är också en före detta diabild, så därför den underliga kvaliteten.
Den här kvinnan, som jag har fotograferat bakifrån, har en tjusig perak på sig. Det är en vacker huvudbonad av tyg, med en massa vackra stena fastsydda, främst turkoser, och den utgör kvinnans förmögenhet.
Jag försökte läsa lite på nätet om peraker och då hittade jag detta fantastiska inlägg. Det är antagligen någon form av automatöversättning för ju längre i texten man kommer desto tokigare blir det. Rätt kul!

Här kan du hitta fler som visar färgen turkos.

8 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk huvudbonad! Så vackert med alla stenar. Jag ser ju flätor som hänger på sidan men vad i all världen är det svarta, pålsliknande som är framför flätorna. Blir inte riktigt klok på vad jag ser...
  Hoppas du får en skön helg! Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Pälsliknande ska det naturligtvis vara.

  SvaraRadera
 3. Ninni: Fram på peraken är det liksom som två stora ulliga skygglappar som står ut snett framåt. Det är en sådan som man skymtar här. Har tyvärr ingen bra bild på det.

  SvaraRadera
 4. jättefin bild och så fick jag lära mig nå't nytt, det är bra:)

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker bonad. Men den ser tung ut att bära. :)

  SvaraRadera
 6. Liz1e: Tack för det. Glad att kunna sprida lite. :)

  Lillmonster: Nja, jag provade ingen själv så jag har ingen aning om dom är tunga. Men kanske är det så att ju tyngre den är desto större förmögenhet har man.

  SvaraRadera
 7. Ser lite tungt ut med så många sten men den är fin!

  SvaraRadera
 8. Pumita: Jag tycker också den är fin. Och annorlunda!

  SvaraRadera