25 oktober 2008

Potala

Jag tänkte jag skulle visa några fler bilder från Dalai Lamornas Potalapalats i Lhasa. Min fönsterbild för en vecka sedan visade ju Potala sett från stadsbussens fönster, så då blev jag inspirerad att ta fram lite fler bilder.
Så här ser det ut när man (långsamt!) tar sig upp för de många trappstegen till de övre våningarna i palatset. Det är bara tillåtet att fotografera på utsidan, så därför blir det inga bilder inifrån.Det är hårt reglerat när man får komma in i palatset och hur länge man får vara där. Man bokar en tid, säg klockan ett, och sedan har man exakt en timme på sig att vara inne i palatset innan det är dags att gå ut igen. Som tur är mäts inte tiden från när man är längst ner i trapporna - då hade man inte haft lång tid på sig att vara inomhus. Det tar tid att ta sig upp! Luften är tunn där på 3650 m och trappstegen är många.
Och det var så fantastiskt som jag trodde. Bara känslan att vara där...!

5 kommentarer:

 1. Ligger det sååå högt! Jag förstår att det var en upplevelse!
  De där bruna tingestarna ovan eller under fönstren är det bara dekorationer eller någon typ av balkonger? På bilden under ser det nästan ut som tygdekorationer de svarta med mönstren.
  Jag blev verkligen förtjust i palatset, så ovanliga former...
  Roligt att få se...
  Ja, nu väntar jag med spänning på din svartvita uppgift. Jag har valt svartvitt till slutuppgift jag också...ska bara skriva ihop hur jag gått tillväga:)
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Tack för att du delar med dig av dina härliga bilder! Jag lever med konstant resfeber och lite pengar just nu. Men tycker det är jätteroligt att läsa om andras resor också

  SvaraRadera
 3. Åh vilka fantastiska bilder. Tänk att få ha varit där. Du kan vara lycklig för det!

  SvaraRadera
 4. Det är en skön känsla när man klickar på dina bilder och dom öppnar sig i ett stort format.

  SvaraRadera