13 november 2008

Utmanad av Susanne

Jag ser att utmaningen om att berätta sju saker om sig själv går runt bland en del av bloggarna jag läser regelbundet. Jag har också blivit utmanad. Av Susanne. I vanliga fall pratar jag inte speciellt mycket om mig själv, men jag kör väl på... En del kanske jag redan har nämnt i förbigående.
 • Jag är mycket morgonpigg och följdaktligen kvällstrött. Det gör att jag inte har någon koll på TV serier som går, och kan inte hänga med i pratet om dem vid fikabordet. Det gör inget.
 • Jag har sovit en natt under en gran på ett högt, brant berg i Kirgizistan. Jag var tvungen att spjärna emot med fötterna för att inte hasa nedåt. Som tur var hade jag en mössa med i min lilla dagtursryggsäck, så jag behövde i alla fall inte frysa om huvudet på natten. Eftersom det hela var en oförutsedd händelse var jag glad när jag blev bjuden på en tredjedels hård messmörsmacka på morgonen. Någon annan mat fanns inte. Men det löste sig.
 • När jag var 10 år höll jag på med sex språk. Pratade svenska hemma, norska med grannarna, lekte med kompisar på flamländska, gick i tysk klass, hade franska som främmande språk i skolan och var tvungen att lära mig skolengeksla hemma för att kunna hänga med när vi skulle flytta tillbaka till Sverige. Inte underligt att det har blivit som det har blivit...
 • Min motion består av att jag cyklar till jobbet året om och är ute och går minst 45 minuter varje dag (undantag har förekommit). När vädret är för hemskt på cykeln, låtsas jag att jag är ute på expedition någonstans långt borta... Det blir genast mycket roligare. :)
 • Jag har en konstant reselängtan och har varit i 40 någonting länder. Just i denna sekund skulle jag vilja åka till... Nepal!
 • Jag har aldrig kjol och tycker inte alls det är roligt att shoppa kläder. Om det inte är sportkläder förstås. Fleecetröjor, vandringskängor, trekkingbyxor... det gillar jag.
 • Jag älskar grönt te, avokado, sushi och stinkande ostar.

Reglerna för den här utmaningen är (och här klipper jag in från Susannes blogg)

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg


Jag bryter mot regel nummer 3 och lämnar det fritt till den som vill att anta utmaningen.

7 kommentarer:

 1. Wow, du är berest! Och språkkunnig.Det är roligt att få veta lite mera:) Nej, kjol och klänning blir det inte ofta... eller aldrig om jag inte måste klä upp mig.
  Tack för hälsningen:)
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Roligt att få reda på lite mer om dig!

  Jag antar att du var extra morgonpigg i Kirgizistan. :)

  SEX SPRÅK! Inte dåligt för en tioåring. Jag är djupt imponerad. Och drar slutsatsen att du då bodde i Belgien.

  Även jag använder cykeln i ur och skur och har en jättestor regncape när så behövs.

  Jo, nog har det märkts att du rest lite överallt i världen, men hela 40 länder! Hmm, men när jag tänker efter har jag nog hunnit med drygt trettio, fast numera blir det nästan bara Italien.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att få veta lite mer om dig! I fotobloggarna blir det ju inte att man skriver så mycket, eftersom det är bilderna som ska tala, så det blir extra roligt att läsa sånt här då =)

  SvaraRadera
 4. Och roligt att ni läste. Mna sitter ju alltid och undrar lite vem personen är bakom bloggen/bilderna man tittar på.

  SvaraRadera
 5. Jaha, ser att du också fått denna utmanning! Roligt att läsa mer om människan bakom bloggen. Imponerad av att du hunnit resa så mycket! Jag har också en längtan att resa och se nya platser, men har inte möjligheten att göra det. Därför ar det så kul att titta in här hos dej o ta del av alla dina resor!(Men kanske blir det mer resande i framtiden för mig...)
  Jag undrar också om du har kvar kunskaperna i alla de språk du levt med? Måste ju vara en fördel att kunna många språk om man reser mycket!

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen kul att ha olika språk med sig i bagaget. Allra roligast är i situationer där man får hoppa hej vilt mellan dom, lite av det ena och lite av det andra och så blir det bra på slutet.

  SvaraRadera
 7. Ja, kul att få veta lite mer om dig! Punkt nummer 5 känner jag också igen mig på, har inte räknat mina länder men jag tror att du klår mig :)

  SvaraRadera