16 november 2008

Veckans Fototriss - Skräp & sopor

Veckans tema på Fototriss är alltså Skräp & sopor.

Jag bläddrade igenom ganska många bilder och konstaterade att just skräp och sopor inte är något jag koncentrerar mig på när jag fotograferar. Istället var det förvånansvärt lite av den varan i bilderna.

Men några hittade jag i alla fall och de här tre har jag valt att visa idag. Det är bilder som kombinerar skräp & sopor och djur.

Först kommer här ett stackars fjäderfä på en något skräpig gårdplan vid ett långhus på Borneo. Ser ni kedjan kring benet? Fågeln kanske är mycket värdefull eller mycket rymningsbenägen. Jag tog bilden ut genom en av dörrarna till långhusets gemensamma yttre rum.
För att komma till toan på en restaurang i Tibet fick man gå genom köket och sedan nedför trappan man ser på bilden, undvika att trampa på hunden och hönsen eller något annat, hoppa över den lilla bäcken och sedan gå över en gårdsplan till ett litet hus av betong. Man kan hoppas att ordningen inne i restaurangen var lite större...
I Madison Square Park i New York är det kul att titta på alla ekorrar som skuttar runt. Här har en av dom hittat en riktig guldgruva.
Fler bilder på temat hittar ni i Veckans Fototriss.