06 december 2008

Veckans fönster

... kommer från Rom. Här är utsikten från ett fönster i borgen Castel Sant'Angelo vid Tibern.
Castel Sant'Angelo har genom århundradena genomgått en transformation från mausoleum, via borg och slott till museum. Fängelse har det också använts som.
Så detta är alltså mitt veckofönster.

Castel Sant'Angelo är en helt rund byggnad. Så här ser den ut när man närmar sig via bron. Änglar står på vakt på bron och det finns också en ängel högst uppe på taket. Det lär vara den som gett namn till borgen.Ser du änglastatyn till vänster på bron? På ängelns huvud sitter en mås. Antagligen har den bra överblick därifrån över vad som händer. Här är måsen på lite närmare håll.När jag ändå är inne på området så passar jag på att visa en bild över den häftiga vägen upp inne i borgen. Ingen trappa här inte utan en sluttande inomhusväg där invånare och besökare förr i tiden kunde både rida och köra upp med vagn.Och till sist en utsiktsbild till längst uppifrån mot Peterskyrkan I Vaticanstaten.

Det blev en liten utvikning från fönstertemat idag.

Fler fönsterbilder brukar samlas hos Susanne.

8 kommentarer:

 1. Tack för Dina underbara bilder och även lite utvidgat fönstertema idag, jätemysigt att se på denna dimmiga och gråa dag som jag vaknat till idag!

  Kram //annette

  SvaraRadera
 2. Jaha, utsikt genom ett försvarsfönster. Mycket vatten i Tibern. Senast jag var där, var det bara en liten bäck mitt i flodfåran. Jag suger i mig! Italien, Rom, ja själv har jag bara passerat borgen... på väg mot S:t Petersdomen. Roligt att få se lite mer av själva borgen, imponerande med vägen inne i borgen! Nu vet jag vad jag måste besöka nästa gång jag passerar Rom :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken utsikt det var från det fönstret. Ett fönster med utsikt, helt enkelt!
  Vägen innanför murarna är ju helt underbar.

  SvaraRadera
 4. Åh vad jag blir sugan att åka till Rom igen...alldeles för länge sen sist. Och till kastellet hann vi aldrig.
  Jättefina bilder...som vanligt!Resetidningar måste vara intresserade av dem??
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Åh, la bella Italia idag, även hos dig! Vad roligt att du berättar så mycket om dina fönsterfoton och visar fler foton av omgivningen.

  Har besökt Rom ett flertal gånger men aldrig gått in i Castel Sant'Angelo och visste därför inte heller att vägen inuti är som den är. Tänker genast på en annan byggnad på närmare håll som också är konstruerad på samma sätt: Runde Tårn i Köpenhamn. Där har jag däremot varit inuti. :)

  SvaraRadera
 6. Vilket fint fönstertema - alltså alla bilderna är ju väldigt talande och fina!

  SvaraRadera
 7. Fåglar och statyer hör helt klart ihop! Superfina bilder som vanligt!

  SvaraRadera