02 april 2009

Vandringsdryck

Vatten, te, mjölk, socker, kryddor - Nepali tea, mums!
Jag tar aldrig mjölk i mitt te annars, men Nepali tea är något alldeles speciellt. Bäst passar det ute på vandring i bergen. Efter en kopp orkar man gå en bit igen fast benen nyss var
trötta. Värmer gott gör det också efter vandringsdagens slut, när solen gått ner och det blivit kallt.

7 kommentarer:

 1. Det låter ju gott...fast kanske utan socker då. Vet du vilka kryddor man har i?
  Jag har precis inhandlat en temugg med insats för teet och ett lock så nu ska det bli mera te hädanefter. Annars inbjuder inte värmen till så mycket tedrickande.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Det finns ett recept under länken Nepali tea, och där ser man vilka kryddor som ingår Fast mängden totalt verkar lite överdriven...

  SvaraRadera
 3. Mm, vad gott säger en kaffemoster! ;) Nej men sånt här thé gillar jag faktiskt. Har bara smakat den indiska varianten med anis eller kardemumma som också kokas i kastrull. Lite vatten och massor med mjölk. Supergott!

  SvaraRadera
 4. Man får lite energi av det också föutom det götta. Det är ingen dum kombination.

  SvaraRadera
 5. Jag tar varken mjölk eller socker, men det hörs faktiskt gott!

  SvaraRadera
 6. Du har så många vackra foton från dina resor.

  En del säger dom har sett Storsjöodjuret och andra inte. Inte lätt att veta om det finns. Men det är härligt med mystiken runt det.

  Ja, man får ha tålamod och rätt vad det är så får man en snilleblixt om hur man ska ändra i sin blogg. Men man kan bli gråhårig för mindre :-)).

  strömma

  SvaraRadera
 7. Du fångar vardgen så härligt... och så gott det låter. Om några år hoppas jag kunna resa igen, tills dess njuter jag av dina bilder.

  SvaraRadera