04 maj 2009

Slit och släp

Mannen som bar hönor på ryggen var en vanlig syn i Nepal. Inte just hönorna men folk som bar. Det är så många ställen som man inte kan nå på annat sätt än genom att ta stigarna som går uppe i bergen. Och då får man bära, eller låta mulåsnorna göra det.

Vart just hönorna som mannen bar på skulle vet jag inte. Kanske sålde han dem styckvis till familjer längs vägen. Kanske skulle de till något tehus lite högre upp i bergen. Stigen han går på ligger på en rutt som är välbesökt av turister och dom behöver det inte gå någon nöd på. I tehusen kan de välja mellan boiled, fried eller scrambled eggs till frukost - eller varför inte en banana pancake. Visserligen utan banana och med apple istället, men ändå.

2 kommentarer:

 1. Vilka smarta korgar att bära i! Det där kanske skulle vara något att ta efter istället för att släpa på tunga matkassar i händerna när man handlat. En korg på ryggen. Ja, man kan ju ta med ryggäck förstås...(fast det gör man ju inte!)
  Roligt att få se bilder från din resa igen, och härligt också att få se hur långt våren har kommit också hos dej. På din månadbild ser man ju verkligen förändring sen förra månaden!
  Här hos mig har allt fullkomligt exploderat efter den gångna helgens solsken och värme.
  Ha en fortsatt bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Trevligt med en separat förklaring till "bildligt talat".

  SvaraRadera