19 augusti 2009

Om utifall att

Det har varit mycket influensakontrollerande på Asienresorna i sommar. Många papper har fyllts i och skrivits under med bedyran på heder och samvete att ingen kontakt skett med smittade personer, eller besök gjorts i de och de länderna under de senaste 7 dagarna.

Det började redan när planet hade landat i Beijing och vi alla ombads att sitta kvar på våra platser tills sjukvårdspersonal hade tagit tempen på oss alla och en var med ett pistolliknande föremål som riktades mot pannan (man var tvungen att hålla upp ev lugg). Hade man under 37,5 klarade man sig. Alla blev tydligen godkända eftersom vi släpptes av planet försedda med ett kort med information till läkare i den händelse vi skulle bli sjuka i influensaliknande symptom.

Och snart ska vi alla vaccineras.

5 kommentarer:

 1. Ja, lite hysteriskt tycker jag det är omkring det hela, finns visst dom som tror att jag fått svininfluensa nu, har inte hört att det sätter sig som maginfektion tidigare;)

  Ha det gott!

  annette

  SvaraRadera
 2. Samma sak här hos oss. Deklarationer ska fyllas i och lämnas till några som ser ut som sjukvårdpersonal iklädda munskydd, rockar och handskar. Visst känns det lite hysteriskt. Speciellt med tanke på munskydden som inger falsk trygghet. Har för mig att de skyddar bara några minuter tills man fuktat ner dem med utandningsluften.Men det är bara att vara snäll och lyda :)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det börjar bli lite läskigt nu faktiskt.. Hittills har jag bara avfärdat tidningarnas rapporter som allt för uppblåst, men senast igår hörde jag ifrån en väninna vars kusins son (boendes i England) har blivit smittad...

  SvaraRadera
 4. Det känns som en amerikansk film...

  SvaraRadera