19 september 2009

Otur med tänket

Snacka om orutinerat! Igår gick jag om kring och fotade med kameran inställd på -2.0 i exponeringskompensation hela tiden. Det blev mörka bilder det.

Frågan är om jag nu har lärt mig att alltid ställa tillbaka inställningarna efter att jag har experimenterat? Som tur är har vi inte kommit till lektion 2 "Kameran" än i fotokursen Fotografi - Visuell kommunikation, för då hade det ju nästan varit pinsamt. Nu var det mest... ja, otur?.

4 kommentarer:

 1. Det har hänt mig också, men hittills har jag upptäckt det innan det är för sent. På ett sätt vore det bra om den gick tillbaka till "standard" av sig själv när man stänger av den, men det beror på situationen, ibland vill man ju ta fler bilder efter en stund och stänger av den emellan för att inte slösa på batteriet...

  SvaraRadera
 2. Ja, vem har inte gjort som Du, har fotat massor med bild med fel inställningar, ibland blir det poitiva överraskningar, men oftast inte alls bra bilder, men man får ta det som en läxa!

  Ha det så gott!

  annette

  SvaraRadera
 3. Alltför vanligt att jag glömmer inställningarna och får heltokiga bilder som resultat. Minnet är lite uselt ibland. Värst är det när jag ändrat ISO-inställningen och kommer hem med korniga bilder som borde blivit bättre. Exponeringen går ju oftast att ändra på om man jobbar med RAW-bilder. Värre är bruset, som jag ännu inte lärt mig att bildbehandla på ett bra sätt.

  Kursens första film har jag inte hunnit med så mycket av än så länge, men ska snart öppna upp den igen.

  SvaraRadera
 4. Usch ja, du är inte ensam om såna missöden. Jag måste försöka hinna titta på det första avsnittet jag också. Men det är så mycket som ska ske just nu.

  SvaraRadera