08 januari 2010

Allmänna kommunikationsmedel (5 av 365)

Hong Kongs tunnelbana är ett under av effektivitet och smidighet. men sällan var det så luftigt i vagnarna som på denna bild. Med inhandlat Octopus Card tog vi oss runt och turistade.

Det var enkelt att ha koll med hjälp av kartorna i varje vagn som med upplysta lampor visade vilken station man var vid, vilken linje man åkte på, åt vilket håll tåget åkte och vilket som var nästa station. Dessutom tändes en lampa på den sidan av vagnen där man skulle gå av. För säkerhets skull meddelades det också på kantonesiska, mandarin och engelska vilket som var nästa station. Lätthanterligt.

Tema nr 3 Allmänna kommunikationsmedel i 365 Foton 2010.

3 kommentarer:

 1. Ser luftigt ut, har ju sett andra bilder i nyhetsrepotage oxh liknande och då har det sett lite annorlunda ut. Tur att det fungerar så bra med tunnelbanan i en stad som rymmer så mkt människor.
  Bra att Du köpt dubbdäck till cykeln, nästan nödvändigt för att kunna ta sig fram.

  annette

  SvaraRadera
 2. Den här bilden gillar jag, men jag kan inte komma på varför. Möjligen för att det är en sådan fin ögonblicksbild som visar känslan av anonymitet och långtråkighet och påtvingat umgänge.

  SvaraRadera
 3. Å, sådan kollektivtrafik önskar jag mig i Göteborg också! Å andra sidan är det viss skillnad på Göteborg och Hong Kong, i storlek alltså. Vilken fin bakgrund bloggen fått förresten!

  SvaraRadera