01 maj 2011

Brons (147 av 365)

Jag fick höra att det finns över 34.000 statyer av den store ledaren Kim Il Sung runt om i Nordkorea. Men alla är inte så här stora, som den i Kaesong i närheten av den sydkoreanska gränsen, utan det är ca 500 som sägs vara av den här kalibern.

När man tar bilder av den store ledaren måste man se till att hela ledaren är med på bilden och att inte någon del blir "avklippt". Felaktiga bilder raderas från kameran vid utresan ur landet.


Vänder man sig om och tittar nedåt gatan istället ser det ut så här.

(Tema nr 28 Brons)

Om Nordkorea på bloggen.

5 kommentarer:

 1. Att man var tvungen att fota hela Store Ledaren läste jag om när jag googlade på något annat, om Din resa,kanske våning fem;)
  Måste ju säga att jag tycker statyn är vacker som staty, verkligt välgjord.
  Och här ser vi återigen stora breda gator, men inte en bil utan människor som går längs med vägen, måste ha känts lite underligt för Er som turister att uppleva detta.
  Tänker oxå på dom ser ut att arbeta med planteringen på en bild, så många som jobbar på en samma lilla yta,måte då vara väldigt välskött och fint!

  annette

  SvaraRadera
 2. Menar du att de tittade igenom ALLA dina bilder innan du lämnade? Eller var det bara på det minneskort du hade i kameran? Och så undrar jag lite hur det fungerar om man plåtar analogt. Måste man då framkalla filmen innan man åker iväg?

  SvaraRadera
 3. Väldigt intressant att följa din resa så här i efterhand. Så annorlunda mot dom flesta andra länder med alla dessa regler.

  Men kollar dom verkligen igenom allas bilder vid utresa?

  SvaraRadera
 4. Dom kollade igenom alla bilderna i alla kameror. Eller nästan alla bilder. Min kontrollör gav upp efter alltför många bilder från dansande barn i Barnpalatset. :-)
  Analoga bilder kollas inte.
  Videofilmer kollas.

  SvaraRadera
 5. Med vissa grejer i landet se rdet ut som vilken plats som helst i världen, medan andra bilder är som en tidsmaskin till svunna tider.
  =o)
  Fota hela ledaren. Hmm....De har verkligen kontroll behov i det där landet...

  SvaraRadera