16 augusti 2011

Paj (334 av 365)


Det är spännande tider i stan. Finns det vatten eller inte? Ska man koka det eller går det bra att använda direkt ur kranen?

Nyköping har drabbats av två riktigt  stora vattenläckor som helt tömt vattentornet under de senaste dagarna. Igår var det andra gången och vattnet var helt slut hemma vid tretiden på eftermiddagen och kom inte tillbaka på hela kvällen. Här var det ingen katastrof dock för vi hade reservvatten lagrat sedan läckan i fredags. Men det var säkert besvärligt för en del andra. I sådana här lägen får man sig en tankeställare kring vattenförbrukning och att man gärna tar saker för givna i vardagen.

(Tema nr 213 Paj)

3 kommentarer:

 1. Jag läste om vattenläckorna (av någon anledning hittar jag ALLTID de nyheterna). Urk! Hoppas att det inte blir fler läckor nu.

  SvaraRadera
 2. Har oxå läst om detta och på bussen till Linköping imorse, så hörde jag vi här i Östergötland stod i beredksap om Ert sjukhus inte kunde ta in fler patienter på sjukhuset!
  Så visst är vatten viktigt, tycker om Ditt pajade staket som illustration;)
  Fatmomakke är en levande Sameby, men länsmansstugan fungerar inte som förr, utan byn lever kvar som en kyrkby precis som förr,med kyrkhelger tre ggr om året.
  Har aldrig varit en by som varit befolkat året runt, utan det är vid dessa helger som dop, begravningar, bröllop skett och även sker idag till stor del.
  Dock får samerna idag inrätta sig efter oss andra i Sverige boende vad gäller lagar,åtal och straff.
  Mitt intresse för denna kyrkby föddes för många år sedan när jag läste Bernhard Nords Böcker som handlar om detta område, och samtidigt var tillsammans och reste dit med en man som hade anknytning till både området och Bernhard Nord.
  annette

  SvaraRadera
 3. Såg på Östnytt om vattenläckorna. Vi är bortskämda här, hlet klart och har ingen "beredskap" när sånt här händer.

  Vi har det för bra utan att förstå det!

  SvaraRadera