25 september 2011

Det lilla extra

En snygg avslutande knorr på delfinspanarturen var att kaptenen på båten Moby-Dick styrde oss nära ön Ilhéu da Vila, en klippö utanför Vila Franca do Campo på São Miguels sydkust. Vi åkte precis intill öns branta klippor med båten och såg den fantastiska strukturen i berget.

Vi fortsatte sedan runt hela ön för att få se den från alla sidor. Vi som kommit utifrån havet blev lite överraskade när det visade sig att ön hade både kaj och en avskild lagun med ingång från "andra hållet". Hit går det badbåtar från Villa Franca.Nöjda fortsatte vi sedan tillbaka till hamnen i Ponta Delgada med bilder av både flasknosdelfiner och klippön i kamerorna. Och allt detta utan att bli sjösjuka.

7 kommentarer:

 1. Kula tt se bilder från dessa fantastiska öar.
  Stora dottern var där ett par år sedan. Hon och pojkvännen var väldigt nöjda!
  Snygga bilder!

  SvaraRadera
 2. Det är rätt fantastiskt att naturen "ordnat" allt det där på egen hand.

  SvaraRadera
 3. Det är just det där lilla extra som mindre lokala företag bjuder på och som ibland kan göra hela resan.
  Fantastisk natur och det är ju så förunderligt att naturen skapat dessa klippor så dom kan stå kvar mitt ute i atlanten, superfina bilder!

  annette

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra klippformationer...varför såg jag inte detta???

  SvaraRadera
 5. Snacka om att man ser sedementen (eller vad det nu heter) i berget. Undrar om det kommer fram ett dinosarieskelett endera dagen efter tillräckligt mycket erosion (stavas det så?)?!

  SvaraRadera
 6. Wow - det måste ha varit en underbar båttur! Så vacker klippön är!

  SvaraRadera