11 januari 2012

Resultat teknik 1 Fönsterljus

Landsorts-Fotografen Elisabeth har en utmaning på gång hos sig. Under året ska hon prova på olika fototekniker, en per vecka, och den som känner för det kan hänga på. Här kan du läsa om hur det hela går till.

Jag vill gärna vara med och testa några av fototeknikerna, men den här gången när det gäller fönsterljus har jag inte experimenterat så mycket som jag egentligen skulle vilja. Det blev lite panikfotografering och "man tager vad man haver", i detta fall en lampa..

Lampan står placerad en knapp meter från ett fönster och den här bilden är tagen på eftermiddagen strax innan det började mörkna, med ljuset pang på från sidan. Resten av rummet är inte belyst.


Har jag lärt mig något då? Inte på den här bilden direkt, men kanske på tänket före och efter. Jag vet, i alla fall i teorin, vad som påverkar och det kommer jag att ha med mig och fortsätta att testa i lämpliga situationer.

Här är Elisabeths resultat och tittar du i kommentarerna till hennes inlägg hittar du några andra som också gett sig i kast med detta.