11 februari 2012

Veckans fönster - Bakvänt


Shoppingcenter ser rätt lika ut världen över, och jag själv skulle aldrig ha kunnat gissa var den här bilden var tagen. Men eftersom den finns in mitt arkiv så är det inte så svårt för mig att klura ut var det var.
Den är tagen i Ponta Delgada på Azorerna. Varför jag tog den har jag lite svårare att förstå, men kanske anade jag att jag skulle få användning av den knappt fem månader senare i Veckans fönster - jag ser henne ju faktiskt bakvänd i fönstret.

Fler bakvända fönsterbilder finns på Susannes fotoblogg.

10 kommentarer:

 1. Egentligen ganska bakvänt att man inte kan skilja på köpcentra i olika länder!
  Men här fungerar det ju bra på temat.

  SvaraRadera
 2. Så är det nog...man tar bilder utan egentlig anledning men så småningom kommer de till användning. Det där shoppingcentret har jag också besökt...fast utan att ta några bilder. Det var långt före min tid som fönsterjägare :)

  SvaraRadera
 3. Det är sant, det skulle precis lika gärna kunna vara Sverige det där.

  SvaraRadera
 4. Jag ser oxå;) Och så är det väl med många bilder numer när vi inte behöver räkna efter hur många bilder vi har kvar på rullen;)
  Väldigt snyggt fångat!
  annette

  Sv.Hade kameran inställd på lite lång slutartid, men alldeles för lågt ISO så bilden blev nästan helt svart då det var mörkt just där mannen satt. Fixat lite med ljus och kontrast!

  SvaraRadera
 5. Lika så lika. Kanske för att vi ska känna oss hemma och shoppa loss?!
  Funkar inte alls för mig. Nu för tiden undviker jag köpcentran så mcyket jag kan!

  SvaraRadera
 6. Jo, det är väl bara texten i bilden som kan ge någon ledning om var den är tagen. Fast spanska talas ju också på andra sidan Atlanten. :)

  Ibland tror jag att vi är på väg mot ett mer och mer likriktat utbud av alla sorters konsumtionsvaror - titta bara på maten vi äter. Fast egentligen vet jag inte om det är dåligt, för det är ju många saker som sprids till resten av världen. För femtio år sedan erbjöd verkligen inte de svenska restaurangerna samma utbud som idag utan vi har fått in alla möjliga sorters rätter, vilket jag tycker är bra.

  SvaraRadera
 7. Bildarkivet är bra! Alltid finns det nåt, vilken tur *L*

  SvaraRadera
 8. Man kan aldrig ta för många bilder, även om köpcentrum liknar varandra överallt, de kommer till användning förr eller senare. ;)

  SvaraRadera
 9. Den som spar hon har eller hur. Du hade ju en perfekt bakvänd bild som skapad för tillfället. Vid första hastiga blicken trodde jag vi var i Stockholms Gallerian :)

  SvaraRadera
 10. Ja, det satt ju fint nu. :-)
  Mitt bidrag har dröjt hela veckan på grund av en förkylnings-influensa. Men nu finns det där.

  SvaraRadera