14 april 2012

Veckans fönster - Dukat


Det kanske inte är direkt klockrent när man känner sig föranledd att förklara bilden till veckans fönstertema dukat... Men i alla fall, vi kör.

Bilden är från Nagasaki i Japan i höstas. Jag fick syn på en tjej från restaurangen, som satt ute på gatan och tvättade/diskade några av de där utställningsrätterna i plast (?) som de har i sina restaurangfönster. Klick! Och tur som jag har nu syns lite av restaurangfönstret i bakgrunden med de uppdukade plasträtterna till allmän beskådan. Inte för att de syns särskilt väl på bilden men ändå ...

Tja, funkade det här? Var det det ett dukat fönster? Annars får jag ta till nästa bild. :-) Här kan man se dessa spännande fejkrätter uppdukade på lite närmare håll.


Fler fönster finns att titta på på Susannes fotoblogg.

9 kommentarer:

 1. Haha, välkommen i gänget! Men det var ju inga bortförklaringar ju. Och veckans fönster behöver inte vara ordlöst. :)

  Plasträtter?! Smart där... men hade det inte varit enklare att duscha dem eller doppa i en balja. Hon kanske vet bäst... bara tänkte att hon skulle slipp diska. ;)

  SvaraRadera
 2. På bild ser de ju inte fejkade ut de där rätterna. Trodde först att flickan faktiskt hade dukat upp maten på golvet, men så var det ju inte som tur var. Och till temat stämmer ju båda bilderna absolut. :)

  SvaraRadera
 3. Trodde först som Susanne att det var "dukning" på gång;)
  Tycker båda bilderna platsar mycket väl till temat,många av dom fejkade rätterna ser väldigt aptitliga ut, duktigt att kunna göra sådant i plast!!

  SvaraRadera
 4. Haha, jag trodde hon diskade tallrikar efter gästerna =)))

  SvaraRadera
 5. Onekligen en variant på dukat. Alltid spännande se dina fönster och vi kan ju alla ha med beskrivande text ibland. Bara bra tycker jag.
  Diska tallrikar ger du en helt ny betydelse. :-)
  Tack för din kommentar.

  SvaraRadera
 6. Ettan duger gott och väl. Den är urbra! Å tvåan är sådär underbart vacker som bara ett japanskt fönster kan se ut. En ögonfröjd!
  MVG för ditt bidrag med andra ord!

  SvaraRadera
 7. Snyggt! Det gäller ju att de inte samlar damm, de där visningsrätterna, om de ska locka kunder.

  SvaraRadera
 8. Man kan duka på olika sätt, uppenbarligen! Udda!

  SvaraRadera
 9. smart tänkt att ha plasträtter, men kan tänka mig att man som turist blir lite förvånad om man ser dem tar "rätten" och stoppa ner den i diskbaljan *haha*

  SvaraRadera