24 maj 2012

Näktergal nr 2


Nu fattas bara ljudet också. Skulle väl ha filmat som BP föreslog.
Det här är antagligen inte näktergal nr två utan ettan som jag fotade igår också. Idag fick jag den i samma träd, men i en annan vinkel, med annat ljus och mitt i sången. Kul med variation.

Kolla andra som gillar annat på I like, Torsdagstema.

10 kommentarer:

 1. Vilken fin bild på näktergalen! Jag hör fågelkvitter här hela tiden men har ingen aning om vad det är för fåglar, förutom göken som jag hör varje dag men aldrig fått syn på.

  SvaraRadera
 2. Det här var verkligen en snygg bild, bra fångat!

  SvaraRadera
 3. Den bilden är ju ännu vassare än ettan!!! Å här sjunger h*n ju verkligen... med öppen mun, för det brukar man ju göra när man sjunger.
  Stort tack för länken:-) Ja kommer man med sådana toppen förslag (för egen vinning, då jag aldrig hört en näktergal förut) så förtjänar man nog en länk;-)

  PS. Pysselfarmor kommenterade din näktergal hos mig igår. Hon påstår att du tagit bilderna vid Rönningesjön. Är ni kompisar/släkt eller... ;-) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Var ligger Rönningesjön?? Hinner jag dit från Nyköping på lunchrasten?

   Radera
 4. Vilken fin bild på näktergalen. Inte ofta man lyckas fånga dem på bild!

  SvaraRadera
 5. Å vad roligt se att det går att fånga en näktergal. Så fin! Två gånger dessutom. Kollade förra inlägget också och är djupt impad. Här kämpar jag på med att försöka skilja ut enstaka fåglar i kaskaden av sång. Tror jag är helt fågelsångtondöv eller nåt ;) Måste säga det igen: den här bilden är strålande!

  SvaraRadera
 6. Oj här har vi en riktigt snygg fågelbild!
  Själv har jag gett upp att försöka fånga dessa. Dessutom vet jag aldrig vad det är för pippin!

  SvaraRadera
 7. Så underbart att du fångat en näktergal med kameran. Det är ju svårt att ens få syn på dom.

  SvaraRadera
 8. Du brukar klaga på att fåglarna inte sitter kvar när Du skall fota, men när dom gör det så lyckas Du verkligen fånga t.om en näktergal på det här snygga sättet!

  Gillas mycket!

  SvaraRadera