06 juni 2012

Mycket nu


Det är mycket att pilla med när man försöker lära sig Lightroom samtidigt som man laddar in över 30000 bilder på nya hårddisken. Tur att Moderskeppets nya dvdtrepack Allt om Lightroom 4 är så bra. (Nu blev det reklam).

13 kommentarer:

 1. Urläcker bild, så passande på denna "ursvenska dag"
  Vill gärna höra hur du gillar 4:an. Stor skillnad,har en gammal 2.7,dax för uppgradering!
  Vifta lagom med falggan så du inte får träningsvärk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar det jag har sett av 4:an, men jag har ingen gammal version att jämföra med. Organiserandet är mycket mer utbyggt än i t ex Bridge. Jag jobbar vidare med förstå finesserna. :)

   Radera
 2. Läcker macrobild!
  Jag har också den dvd, eller kanske inte, den som var till Lightroom 3. Har även Lightroom 3, men samlingar finns inte!
  Dessutom, om jag markerat (typ med stjärnor) någon bild i LR, så kan jag varken se markeringarna eller markera om i Bridge sen.
  Om detta finns inga svar i DVD:n, har du någon koll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen koll egentligen, men Lightroom och Brigde är ju två olika databaser så man borde inte kunna se sånt som man markerat i den ena databasen även i den andra. Det är ju inte bilden i sig som har markeringen utan den finns i resp program. Tror jag. ;)

   Radera
  2. Men det märkliga är ju att jag inte kan markera dem i Bridge efter att de har varit en sväng i LR.
   Jag saknar verkligen någon man skulle kunna fråga om saker när det gäller mjukvarorna. Att skriva och fråga på chattar och supportar är inte så lätt, skulle vilja ha en människa bredvid! :/

   Radera
 3. Oh, så läcker bild, Ligtroom funderar jag på att köpa, har hört så mycket bra om det proggrammet, men jag tror jag väntar tills jag köpt antingen en ny dator eller en ny hårddisk;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar jättebra. Jag börjar få fason på min katalog med bilder nu.

   Radera
 4. Tur att du hinner lägga ut nya bilder i alla fall! Åh, så fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste ju ha något att testa Lightroom på. :)

   Radera
 5. Före jul importerade jag alla mina bilder från Bridge till LR3 och det gick hur bra som helst. Nu kör jag LR4 och allt flyter på hur bra som helst. Köpte också Moderskeppets tre dvd men har inte hunnit igenom den första än. Men det jag sett är mycket lärorikt. Och framför allt är jag hur nöjd som helst med att ha gått över till LR och gör all redigering där numera och i stort sett ingenting i PS. Kul att du också börjat med LR så kan vi kanske hjälpa varandra om vi kör fast. :)

  Förresten, blev du GULD-medlem också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lilla jag har sett och provat hittills verkar jättebra. Och bra att ha något att kolla med om det blir för krångligt någon gång. Det satsar vi på. :)
   Klart jag blev GULD-medlem!

   Radera
  2. Ja, det där guldmedlemsskapet kan nog ge mycket.

   Och nu har jag tittat färdigt på "Organisera" och lärde mig jättemånga bra saker.

   Radera
 6. Tjusig bild!
  Jag ska också gå över till Lightroom 4 + bli guldmedlem! Hoppas det kommer fungera bra! Men lite knöligt i början antar jag! Och sen få över alla tiotusentals bilder - ack ja!
  Jag har just köpt nya iPad och den är såå bra och så kul. Ohh vilken tekniknörd man böjar bli! Men så länge det är stimulerande och roligt så ...!

  SvaraRadera