27 juli 2012

Veckans fönster - Akademiskt


Mitt bidrag till veckans fönster kommer från huvudstaden Pyongyang i Nordkorea och är, om inte akademiskt så i alla fall typ akademiskt. Det är från den stora studiesalen som är ett enormt bibliotek och läroplats för folket. Här kan man komma in och gå kurser och läsa böcker och kolla det nordkoreanska intranätet (de har inte tillgång till internet).

Fler akademiska fönster finns på Susannes fotoblogg.

15 kommentarer:

 1. Intressant bild och info! Så olika det är på andra håll i världen ... vi kan nog vara glada över att ha fri tillgång till internet.

  SvaraRadera
 2. Wow, kul att få kika in i en byggnad i Nordkorea. Ett märkligt land som måste ha varit mycket intressant att besöka.

  SvaraRadera
 3. Fin tolkning!

  Tack/Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Oh, men nog var väl detta akademiskt!

  SvaraRadera
 5. Mega kulturkrock! Påminner om 1900-talet och Charles Dickens miljö i England. Skulle inte vilja plugga där kan jag ju säga. Bilden är toppen och totalt annorlunda till temat. Super!

  SvaraRadera
 6. Alltid lika intressant att se dina bilder från andra delar av världen. Det ser väldigt kalt men ändå nästan andäktigt ut där med de tjocka pelarna och de bruna och slitna bänkarna.

  SvaraRadera
 7. Intressant och fin bild på veckans akademiska fönstertema. Det ser precis så "diciplinerat" ut som man förväntar sig från Nordkorea!

  SvaraRadera
 8. Ser ut som många kloka tankar tänks här och kunskap är något man vill ha.
  Vägen fram.

  Ha en härlig helg. // Lissen

  SvaraRadera
 9. Trist att allt de lär sig redan är föråldrat!

  SvaraRadera
 10. Kan inte låta bli o fundera på: vad lär man sig där?
  Spännande bild!!

  SvaraRadera
 11. Alltid lika intressanta bilder hos dig, Della! Undrar hur det känns att ha tillgång till "intranätet istf internätet". Det kanske är OK när man inte vet om ngt annat, vem vet.

  SvaraRadera
 12. Kul att få se en helt annan studiemiljö, tänk att du kunde få ta lite bilder! Känns som man flyttas bakåt i tiden. Påfallande färglöst. Spännande kika in på studenterna i salen, alla verkar så koncentrerade på sina böcker. Undrar vad de får lära sig? Kul att få se en helt annan studiemiljö, roligt att du visar foton från denna betydligt mer slutna värld. Mest manliga studenter vad jag kan se, undrar lite varför det är så.

  SvaraRadera
 13. Intressant att ta del av din bild från en helt annan del av världen!

  SvaraRadera
 14. håller med övriga talare, verkligen kul att få se in i en annan värld så här. Det känns lite svårt att förstå när man ser fotot, att det fortfarande är så här på vissa ställen i världen.

  SvaraRadera