06 januari 2013

Fasanen


Det där med fasanen ja. Jag fick syn på den i dungen alldeles nedanför huset och försökte smyga på den på alla möjliga vis för att få med den på bild. Fasanen å sin sida försökte av någon anledning undvika mig hela tiden. Kameran var inställd på manuell fokusering så jag smög hukande efter fasanen med ögat vid sökaren och skruvade på fokusringen hej vilt. Han var inte direkt lätt att följa eller genskjuta. Undrar om någon såg mig där jag nedböjd rundade granar och försökte sätta ner fötterna så tyst som möjligt i blandningen av skare och barmark med kameran i högsta hugg? Dungen är inte stor och gångvägen går strax bredvid. Till slut fastnade han på bild i alla fall, fasanen.

5 kommentarer:

 1. Ett jobb väl genomfört skulle jag vilja säga! När jag ser/hör fasan tänker jag alltid på den helstekta varianten med potatisgratäng och tillbehör på en tallrik modell XL. Har nämligen aldrig lyckats med en mör fasan själv, bara ätit den i England. Vad kan dom som inte jag behärskar kan man ju fråga sig;-)

  SvaraRadera
 2. Du fick till en kanonbild, med det smygandet! Vilken snygg miljö den spatserar i. Som en tavla!

  SvaraRadera
 3. Blev ju en riktig toppenbild, manuell fokusering oxå!
  Dom är svåra att fånga, verkar lite väl intelligenta ibland tycker jag;-))

  SvaraRadera
 4. Tjusigt!
  De är väldigt lättskrämda de där djuren.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 5. Det var ju skönt att du inte fick ordningsmakten efter dig... och skönt för fasanen att den slapp hamna i grytan. ;) Mycket fin bild!

  SvaraRadera