12 mars 2013

Tisdagstema - Avstånd


Vår stackars chaufför i Parc National de la Pendjari i norra Benin blev utskälld flera gånger av föraren i safaribilen framför för att han inte höll rätt avstånd. Det var inte så att han låg för nära, utan tvärtom, han låg för långt efter. Vi blev väl aldrig riktigt kloka på vad som var fel med det, för vi märkte ju att ju närmare vi låg bilen framför desto dammigare blev det och desto skitigare blev vi. Efter några timmars djurskådande tyckte jag att jag hade fått en mycket klädsam solbränna, men det visade sig att den var avtorkbar med våtservett.

På bilden här håller vi dock perfekt avstånd på en sträcka där inte det röda dammet yr.

Tisdagstema

14 kommentarer:

 1. Underbart text o bild!! Var med om något liknande i Kenya för sisådär hundra år sen ;-) Dina foton från dina resor är lika spännande varje gång. Och fantastiska bilder som passar mitt i prick till alla olika teman finner du alltid. Den här är inget undantag precis :-)

  SvaraRadera
 2. Haha, det är inte lätt att alltid förstå uppfattningar om rätt och fel i andra länder.

  SvaraRadera
 3. Sånn kan det være noen ganger! Måtte jo være bedre å ha litt lang avstand slik som du beskrive sikten! spennende bilder! -Margit-

  SvaraRadera
 4. Bäst att göra som man blir tillsagd! Förstår att de inte hade fixat vattnet i duschen än. Tur det finns våtservetter!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin äventyrsbild. Man blir avundsjuk

  SvaraRadera
 6. Klok chaufför ni hade som försökte hålla avståndet.

  SvaraRadera
 7. Kanske är det något "säkerhetstänk" i detta att avståndet mellan bilarna inte får bli för stort/långt. Synd att solbrännan försvann! ;-))

  SvaraRadera
 8. Synd att solbrännan bara var temporär om man säger så. Tycker är chaffis var gullig att hålla större avstånd för att ni inte skulle bli alltför "solbrända";-)

  SvaraRadera
 9. Ja det er vigtigt med en perfekt afstand når man kører enten af den ene eller den anden grund ;-)

  SvaraRadera
 10. Den där avtorkbara solbrännan har jag också provat på! Dock bara på Kreta.
  Tack för att du delar med dig av din resa och alla fina bilder!

  SvaraRadera
 11. Och till Benin är avståndet också stort!

  SvaraRadera
 12. Låter bakvänt men det kanske fanns ngn förklaring till att ni skulle köra "i baken" på den andra bilen.

  Heh, det var en ny variant av brun utan sol. Det har jag varit på fötterna många gånger när jag har traskat runt en hel dag i sandaler. ;)

  SvaraRadera
 13. Haha, avtorkbar solbränna, sådan finns väl men kanske är den inte gjord av vägdamm. Spännande bild och berättelse, som alltid hos dig :0)

  SvaraRadera
 14. Har chauffören varit iväg till Förenade Arabemiraten? Nåja, det finns ju andra sätt att få tag på kepsar än att vara ute och flyga.

  Miljön känns väldigt välbekant, får jag säga. Om det nu inte vore för den där kepsen förstås. Hade det i stället stått "Air Nica" eller liknande hade det varit än mer bekant. :)

  SvaraRadera