23 februari 2014

Fototriss - Spår

Vi var ute på tigerjakt. Inte tigerjakt för att skjuta naturligtvis, utan för att se om vi kunde få syn på någon tiger. Dagarna innan hade två britter haft turen att kunna stå och filma vilda tigrar i en halvtimma där inne bland träden i Sundarbans nationalpark i Bangladesh. Skulle vi ha samma tur?

Vår grupp begav sig åt ena hållet på rundslingan i närheten av floden. Vi andades knappt och försökte gå så tyst som möjligt på stigen. En grupp högt pratande turister släntrade iväg åt andra hållet och vi var glada att inte behöva gå tillsammans med dem.

Vi fick med oss en beväpnad vakt, som gick främst. Det var tyst bland träden där vi gick, men på håll hördes den andra gruppen som tjoade och pratade så det lät ordentligt ända bort till oss. Att de inte kunde hålla tyst...

Ganska snart hittade vi spår av en tigerfamilj. Adrenalinet steg rätt kraftigt där. Det här var ju faktiskt på riktigt.

Vi följde spåren och förstod att tigrarna var riktigt nära och rörde sig i området. Vår beväpnade vakt pekade ut stället där britterna hade stått och filmat och hjärtat slog lite extra fort.

Men... några tigrar fick vi inte se. Tigrarna fanns i området, men höll sig dolda. Guiden vi hade med sa att vi kunde vara tämligen säkra på att tigrarna bevakade oss och visste precis var vi fanns. Men vi, vi såg ingenting. Antagligen stördes tigrarna att den tjoande gruppen som vi senare mötte längs rundslingan och då försökte ge onda ögat. Men vad hjälpte det.

Hur som helst, trots att vi inte fick se tigrarna utan bara spåren, så var det mycket spännande och gav en rejäl kick.

Fototriss

17 kommentarer:

 1. Så spännande spår. Kan tänka mig att det var en pulshöjare. Synd att ni inte fick se dem bara / Nettan

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken spänning.
  Katten lämnar snygga spår.
  /Kiki

  SvaraRadera
 3. Spännande, men att man aldrig kan vara säker på att man får se djuren är en del av spänningen. Just rovdjur som inte behöver beta håller sig i skymundan. Själv såg jag svansen på en leopard på Sri Lanka en gång vilket skall vara väldigt unikt.
  När det gäller nationalparker så verkar det bäst att undvika regnperioderna ifall man vill se vilda djur. Det är mindre vegetation att gömma sig i och vattenhålen där dom dricker är färre under torrperioden.

  SvaraRadera
 4. Va häftigt! Vilken upplevelse! Där hittade ni både spår och dessutom en upplevelse som har satt spår i minnet =)

  SvaraRadera
 5. Spännande triss! Jag känner igen det där med att inte få se det man spanar på... Vi har varit på två späckhuggarturer och en delfintur och inte skymtat så mycket som en fena... Fast tigrar känns ganska mycket mer adrenalinhöjande och farligare!

  SvaraRadera
 6. Höll andan när jag läste! Vilket äventyr. Inget för mig, men fantastiskt spännande att få dela lite utav dina upplevelser.

  SvaraRadera
 7. Nånstans tycker man ju att de där som väsnas borde hålla sig till djurparker, typ zoo alltså, för de förstör för andra och för det mesta inte vet hur man beter sig ute i naturen. Måste ändå ha varit en riktigt spännande upplevelse!

  SvaraRadera
 8. Bara vetskapen om att man går där de gått, och kommer att gå igen:)) Coolt! Hur häftigt som helst!

  SvaraRadera
 9. Känner spänningen enda hit. Tigrar är nog otroligt häftigt att möta. Tänk att det blev nästan ett möte av tredje graden!

  SvaraRadera
 10. Hu, det riktigt pirrar i magen! Så läckra bilder. Tack o lov för att ni hade era vakter. Sen så fina bilder till vår fototriss. Tack för att du delar dina bilder från fantastiska äventyr till oss andra! Börjar känna mig ganska grå som bara traskar omkring här hemma.

  SvaraRadera
 11. Otroligt fin triss, spännande att få se att det fortfarande finns spår av ett utrotningshotat djur som tigern! Tack för fina bilder!

  SvaraRadera
 12. Vilket äventyr, synd att ni inte fick se tigrarna

  SvaraRadera
 13. Säg som så: Om tigrarna hade anfallit den tjoande gruppen turister så hade jag sagt - bra gjort! Jag står ju alltid på djurens sida!
  Trissen är suverän såklart och jag nästan känner spänningen.

  SvaraRadera
 14. Spännande. Även om ni inte fick syn på några tigrar så var del väl se spåren från dem.

  SvaraRadera
 15. Spännande triss, tänk att ha varit så nära tigrar! Så synd att ni inte fick se dem men spåren passade ju ypperligt till dagens tema! Alltid roligt att se vilka bilder du bjuder på.=)

  SvaraRadera
 16. Spår på mycket spännande nivå! Mycket läckert och riktigt häftigt :) w

  SvaraRadera
 17. Det här är nog de mest spännande spår jag sett nu när jag kikat runt på lite olika spår.
  Tar mig en titt i din blogg, dina resor låter intressanta.

  SvaraRadera