23 februari 2014

Fototriss - Spår

Vi var ute på tigerjakt. Inte tigerjakt för att skjuta naturligtvis, utan för att se om vi kunde få syn på någon tiger. Dagarna innan hade två britter haft turen att kunna stå och filma vilda tigrar i en halvtimma där inne bland träden i Sundarbans nationalpark i Bangladesh. Skulle vi ha samma tur?

Vår grupp begav sig åt ena hållet på rundslingan i närheten av floden. Vi andades knappt och försökte gå så tyst som möjligt på stigen. En grupp högt pratande turister släntrade iväg åt andra hållet och vi var glada att inte behöva gå tillsammans med dem.

Vi fick med oss en beväpnad vakt, som gick främst. Det var tyst bland träden där vi gick, men på håll hördes den andra gruppen som tjoade och pratade så det lät ordentligt ända bort till oss. Att de inte kunde hålla tyst...

Ganska snart hittade vi spår av en tigerfamilj. Adrenalinet steg rätt kraftigt där. Det här var ju faktiskt på riktigt.





Vi följde spåren och förstod att tigrarna var riktigt nära och rörde sig i området. Vår beväpnade vakt pekade ut stället där britterna hade stått och filmat och hjärtat slog lite extra fort.

Men... några tigrar fick vi inte se. Tigrarna fanns i området, men höll sig dolda. Guiden vi hade med sa att vi kunde vara tämligen säkra på att tigrarna bevakade oss och visste precis var vi fanns. Men vi, vi såg ingenting. Antagligen stördes tigrarna att den tjoande gruppen som vi senare mötte längs rundslingan och då försökte ge onda ögat. Men vad hjälpte det.

Hur som helst, trots att vi inte fick se tigrarna utan bara spåren, så var det mycket spännande och gav en rejäl kick.

Fototriss