09 april 2015

Torsdagstema - I like

En sak jag lajkade med Taiwan var den goda maten på nattmarknaderna. Och själva nattmarknaderna också då.  En massa folk drar runt och köper/äter mat bland massor av små försäljningsställen, som vart och ett är specialiserat på bara en maträtt. Det kan vara grillad bläckfisk på pinne, friterade sötpotatisbollar, pannkakor eller stinky tofu - en specialare med fermenterad tofu som luktar fy men smakar mums. Där går man och handlar och stoppar i sig tills man är mätt. Ett trevligt sätt att äta kvällsmat på.

Här är några bilder knäppta under kringströvandet på nattmarknaden Shilin i Taipei.

Torsdagstema

8 kommentarer:

 1. Vad läckert! Dt måste vara som att promenera omkring i en jätte buffé!

  SvaraRadera
 2. Så spännande och som så ofta intressanta bilder !! Skulle gärna gå runt där på marknaden, känna alla dofter, insupa stämningen och provsmaka lite här och lite där. Men att stoppa något i munnen som luktar illa kan kanske kännas lite motigt. Fast det gick ju bra med durian så en stinky tofu skulle nog passera ;-) ...om inte annat för av ren nyfikenhet.

  SvaraRadera
 3. Åh, vad kul att gå runt där och smaka och prova! Jag är inte så förtjust i bläckfisk, men jag älskar att prova mat! :)

  SvaraRadera
 4. Gillar bilderna skarpt. Känner som Anita, gå runt och titta hade jag gärna gjort, men jag är en fegis och hade inte så gärna smakat tror jag.

  SvaraRadera
 5. Låter som ett helt äventyr att där och smaka på både det ena och det andra :) Kanske få en och annan överraskning!

  SvaraRadera
 6. Alltså det här inlägger är helt i min smak i trippel bemärkelse - minst!
  Kul att du testade. Det hade jag också gjort, utan minsta tvekan. Ju "konstigare" ju bättre. Jag menar gillar man det inte så är det ju bara spotta ut det. Å eftersom jag älskar surströmming så hade jag nog ätit tofun också.
  Dessutom gillar jag stämningen och allt folk - ett gott betyg för marknaden. Då vet man ju att allt är färskt och äts kontinuerligt.
  Herregud så sugen jag blev på bläckfisk och tofu just nu - dregel, dregel.

  Som sagt - ett inlägg helt i min smak:-)

  SvaraRadera
 7. Att prova mat man inte har ätit förr och som är speciell för landet man besöker är ju en stor del av behållningen när man är ute och reser. Härliga bilder som ger en känsla för atmosfären.

  Kul att "se" dig igen. Tänk att det var hela tre veckor. Känns som om det var nyss du drog iväg.

  SvaraRadera
 8. Wow vad trevligt det låter. Känner mig mätt bara av att kika på bilderna. En jättebuffé mumsigt det.

  SvaraRadera