23 februari 2014

Fototriss - Spår

Vi var ute på tigerjakt. Inte tigerjakt för att skjuta naturligtvis, utan för att se om vi kunde få syn på någon tiger. Dagarna innan hade två britter haft turen att kunna stå och filma vilda tigrar i en halvtimma där inne bland träden i Sundarbans nationalpark i Bangladesh. Skulle vi ha samma tur?

Vår grupp begav sig åt ena hållet på rundslingan i närheten av floden. Vi andades knappt och försökte gå så tyst som möjligt på stigen. En grupp högt pratande turister släntrade iväg åt andra hållet och vi var glada att inte behöva gå tillsammans med dem.

Vi fick med oss en beväpnad vakt, som gick främst. Det var tyst bland träden där vi gick, men på håll hördes den andra gruppen som tjoade och pratade så det lät ordentligt ända bort till oss. Att de inte kunde hålla tyst...

Ganska snart hittade vi spår av en tigerfamilj. Adrenalinet steg rätt kraftigt där. Det här var ju faktiskt på riktigt.





Vi följde spåren och förstod att tigrarna var riktigt nära och rörde sig i området. Vår beväpnade vakt pekade ut stället där britterna hade stått och filmat och hjärtat slog lite extra fort.

Men... några tigrar fick vi inte se. Tigrarna fanns i området, men höll sig dolda. Guiden vi hade med sa att vi kunde vara tämligen säkra på att tigrarna bevakade oss och visste precis var vi fanns. Men vi, vi såg ingenting. Antagligen stördes tigrarna att den tjoande gruppen som vi senare mötte längs rundslingan och då försökte ge onda ögat. Men vad hjälpte det.

Hur som helst, trots att vi inte fick se tigrarna utan bara spåren, så var det mycket spännande och gav en rejäl kick.

Fototriss

16 februari 2014

Skyltsöndag


Där också.

Pumita har hittat på det här med Skyltsöndag.

Fototriss - Grått




Den lilla kyrkogården utanför den armeniska kyrkan i Bangladesh huvudstad Dhaka är allt annat än färggrann.

Fototriss

15 februari 2014

Triss


På tal om ingenting liksom.

14 februari 2014

Veckans fönster - Valfritt


En gammalt fönster i f d huvudstaden i Bangladesh - Sonargaon - är mitt valfria bidrag till veckans fönsteromgång.

Veckans fönster

11 februari 2014

Tisdagstema - Ren


En renhet av något tveksam karaktär, skulle jag nog vilja säga om grytorna och kärlen som blir skrubbade i dammens lindrigt rena vatten.

Tisdagstema

09 februari 2014

Helgbilden


Här var det tydligen ingen som vara inspirerad att leka. Jag hade uppfattat det som att sol var utlovad till åtminstone delar av dagarna, men det blev inte mycket av det. Kunde behövas.

Helgbilden

Skyltsöndag


Såg skylten i kapprummet på Bernhards Kök Å Deli för några dagar sedan och tänkte att den skulle få tjänstgöra som söndagsskylt. För övrigt är det väldigt god mat på den här restaurangen.

Det här med skyltsöndag har Pumita hittat på.

07 februari 2014

Veckans fönster - Kaklat







Fönstret är väl inte så dominerande i den här bilden precis, men det finns med i alla fall. :)

Star Mosque i Dhaka var väldigt fin och vi fick komma in i förrummet här för att titta och höra lite om moskén och dess historia. Sånt är alltid intressant. Moskén är dekorerad med bl a japanskt kakel, så här och var hittar man typiskt japanska motiv på väggarna, som Fuji t ex. Lite annorlunda för att vara i en moské, tror jag.

Det var en väldigt avslappnad stämning här i  förrummet som synes. Varför mannen ligger där och sover vet jag inte.

Här är en närbild också på en liten del av kaklet, det som man ser bl a vid den stående mannens huvud i översta bilden. Fint va?


Veckans fönster

06 februari 2014

Torsdagstema - I like


... nej, nu kan jag väl inte säga kombinationen resa och fota fler gånger? Det verkar lite insnöat.

Torsdagstema

05 februari 2014

Onsdagstema - Nedhängande


Sett i Tortuguero nationalpark i Costa Rica. Kanske använde hen bladet som regn- eller insynsskydd? Eller också brydde hen sig inte.

Onsdagstema

04 februari 2014

Tisdagstema - Öppen


Vi hade en halv dag "över" och åkte iväg till Bangladesh gamla huvudstad Sonargaon några mil utanför Dhaka och tittade runt bland de gamla husen.

Tisdagstema

03 februari 2014

Cool omväxling


Här är några av de coola graffitiväggar jag går förbi på morgnarna. Och det händer mycket på dem, ofta är det något nytt att titta på.

02 februari 2014

Fototriss - Så här ser det ut där jag är




Nej, jag tycker faktiskt inte att det är något vidare roligt väder.

Fototriss

Skyltsöndag


Lapp utanför mataffären.
Lapp platsar väl som skylt?

Pumita har startat Skyltsöndag.

01 februari 2014

Fetischprästen


Denne rökande fetischpräst tillhör Tanekafolket i Benin. Han och hans lika rökande prästkompis tog sig en ordentlig titt på vad vi hade för oss när vi var på besök i deras by.