29 september 2007

EFIT Lördag 29 september

Vid sex-tiden

Skönt att ligga i sängen och läsa en bok. Det här är en samlingvolym med åtta stycken Maigretböcker. Jag är på den tredje nu (efter att ha hoppat över den andra).

Kvart över sju

God frukost - min egen blandning. Hasselnötter, pumpafrön, solrosfrön, vetegroddar, krossat linfrö, torkade aprikoser och färskt äpple. Plus mild naturell yoghurt idag förstärkt med lite fet jordgubbsyoghurt (mums).

Halv nio

Lägger in info om Maigretboken på min blogg.

Vid tio

Det ösregnar. Så här ser det ut på fönsterblecket utanför drakrummet där jag sitter och läser bloggar. Jag får vänta med att gå ut en stund. MM har vågat sig ut.

Vid elvatiden

En timma senare regnar det fortfarande. Så här ser taket ut till cykelförvaringen - alldeles nygjort och fint. Jag tror väntar med att gå på promenad till efter lunchen.

Strax före tolv

Dags att laga mat. Morötterna ska i linssoppan. Det blir en lite annorlunda soppa idag eftersom ingredienserna till den vanliga soppan inte finns hemma. Morötter och ris istället för potatis - kan det funka? I med lite vitlök så blir det nog bra.

Halv ett

Vivicus har på Tibettröjan idag. Den är jättefin med broderade yakar. Jag har en liknande fast svart. När jag hade på den på jobbet i somras var det någon som trodde att det var vikingar...

Två och tio

Vivicus sitter vid nya dator och kör låtar på youtube. Han hittade en låt som han letat efter i ett år. Lycka!

Halv tre

Bullarna är klara. 24 stycken släta kardemummabullar. Dom luktar gott.

Strax efter tre

Äntligen ute. Och det regnar inte.

Vid fyra

Jesusstrålar kallar jag den här typen av ljus.

Klockan 5

Tidig middag idag - Viv och MM ska ha annat för sig om en stund. Vi måste vara klara till strax före klockan sex.

Tjugo över sex

Grodan är också hungrig och vill ha mat. Det är en vattengroda som lever helt under vatten och bara kommer upp till ytan för att andas lite då och då. Och för att få mat förstås. Han vet mycket väl när det vankas mat. Då blir han väldigt ivrig.

Det får vara allt för idag - en ganska vanlig lördag.

5 kommentarer:

 1. Häftigt med en groda. Har nog aldrig hört talas om att folk har det som husdjur förrän nu =0)

  SvaraRadera
 2. Han(?) är väldigt trevlig och lättskött. Social när han tror han ska få mat. Äter varannan dag normalt sett, men kan klara sig utan mat i flera veckor om det kniper.

  SvaraRadera
 3. Jag trodde först att det var en konstgjord groda - så ljus/vit.

  Kul bilder har du fixat till.

  SvaraRadera
 4. Tack för det.
  Det är en klogroda - en albino.

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har själv en Afrikansk klogroda.
  Jag hoppas inte din groda bor i den där lilla skålen permanent för såna grodor behöver en stor avarium. Dvärgklogrodor kan leva i en 30 liters akvarium, men din groda behöver som min ett 60-100 liters akvarium så den har plats att simma.

  SvaraRadera