24 november 2007

Mer nomad

Jag tänkte jag skulle visa lite fler bilder från nomadfamiljen jag besökte i Tibet och som jag hade med på "ordlös onsdag" för några dagar sedan. Familjen var ju egentligen seminomader, eftersom de var bofasta vintertid, men flyttade ut i sitt tält så snart årstid och väder tillät det.

Tältet var tillverkat av ull från familjens egna jakar och stod emot väder och vind. Det kändes alldeles strävt att ta på.

Strax utanför stod Bilen parkerad.

Inne i tältet var det varmt och skönt med en eld som brann och värmde vattnet till smörteet vi fick smaka. Om smörte och jakar kan man läsa mer här. Ser ni något som inte passar in?

I dom här skålarna serverade smörteet.

Kvinnan i familjen.

Sonen med favoritkatten.

Yngste sonen var bara tre månader och sov under hela vårt besök varmt inbäddad.

En pojke var väldigt nyfiken och kikade in lite misstänksamt på vad som pågick i tältet.

En sista titt på tältet.

2 kommentarer:

  1. Fina bilder!!!Ni verkar ha haft en spännande resa!!! Jag är jättesugen på att åka till Tibet, men det hinns väl med också ;) Men är det inte kallt i tältet på så hög höjd? Kvinnan såg också påbylsad ut. Tjocka sovsäckar bör man nog ha.

    SvaraRadera
  2. Det är lika kallt/varmt i tälten som utanför men familjen hade en eld som värmde upp. Det var väl kanske +20C (och blåsigt) när vi var och hälsade på mitt på dagen och på natten går det ner till några plusgrader just där dom bor. Tibetaneran i allmänhet har rätt mycket på sig. Dom tar inte av sig när det blir varmare som vi gör.
    Tjock sovsäck är att rekommendera. Min var lite i tunnaste laget, så jag isolerade med fleecetröjan över baken.

    SvaraRadera