08 januari 2008

Oväntat möte

I staden Puyo klev vi ut ur balsaträaffären, tittade över på andra sidan gatan och undrade vad som var på gång. Det var en liten folksamling där och längre ner på gatan stod flera militärfordon parkerade.

Vi gick närmare, utan att militärerna motade bort oss, och fick se vem det var som befann sig mitt i i gruppen - Ecuadors president, Rafael Correa!

Vi tog oss ännu närmare och fick till slut hälsa på honom och prata lite. Han var väldigt trevlig och öppen.

Här är presidenten på nära håll

Och här är några av hans livvakter:

Förunderligt att de släppte oss så nära. Det var kul och oväntat och hälsa på presidenten så där lite plötsligt. Det fanns inte med bland punkterna i programmet!

2 kommentarer:

  1. Wow, vad häftigt! Ecuatorianska presidenter verkar vara ett kapitel för sig. Fast jag hade inte samma tur... mötte bara hans välkomstkommité med tidningar och annat. Inga flyg lyfte när han skulle landa i den stan där vi var så vi var tvunga att åka buss i två timmar för att komma till en militärflygplats för att komma vidare till Quito! Till slut visade det sig att presidenten hade landat på militärflygplatsen. Det var en ren avledningsmanöver. Suck!

    SvaraRadera
  2. Avledningsmanövrar är inte schyssta. Det här verkar ju i alla fall tyda på att ecuadorianska presidenter är ute och rör på sig en del.

    SvaraRadera