07 januari 2008

Packat och klart

Min packing vägde 9 kilo på hemresan och ungefär lika mycket på vägen ut. Jag gillar inte att bära men det här var väl ok. Fast lite otympligt med bag - har hellre en ryggsäck bara. Bagen är en gul och svart Everest inhandlad på Stadium strax innan sommaren. Hållbar verkar det som - den har i alla fall klarat både Tibet och Ecuador galant. Och den syns bra när man står där nervöst väntande vid flygplatsens bagageband. 50 liter går det i den men så full har den aldrig varit.

Jag tycker jag hade ungenfär rätt prylar med. Det var aldrig något jag saknade. Det jag hade för mycket av var tvål och shampoo och sådana saker. Det kan jag dra ner på till nästa gång. Och böcker hade jag också för mycket av - resan var så intensiv att jag inte hade tid/ork för läsning.

Kläder hade jag enligt lagerprincipen. På med fler lager när det var kallt och skala av sig när det blev varmare. När jag kom hem luktade alla kläderna mindre fräscht (...) - värst var nog badkläderna, som jag missade att skölja efter att jag hade flutit per lastbilsdäcksinnerslang i en av Amazonas floder. Tvättmaskinen gick på högvarv i fredags.


6 kommentarer:

 1. Kul att du är tillbaka! Ser fram emot fler bilder från resan, men det verkar onekligen som att ni haft fullt upp. Bildäcksfärd låter spännande!

  Och du, jag tror jag har likadan väska som dig. Min brukar väga lite mer än 9 kg och jag har testat att galontyget den är gjort av funkar fint mot vattenstänk :)

  SvaraRadera
 2. Blir nyfiken på den där väskan. Den kanske vore nåt för mig när jag ska iväg i höst. Kan man bära den på ryggen på ett smidigt sätt?

  SvaraRadera
 3. christel: Jag testade också galontyget lite ofrivilligt när väskan åkte på taket av en minibuss när det regnade. Visserligen regnade det bara en kort stund, men innehållet blev inte blött. Så tummen upp för det!

  pumita: Ja, den går att bära på ryggen också - finns praktiska bärremmar som är gjorda för det. Smidigt? tja... en ryggsäck är ju bättre, men det funkar.
  Iväg i höst? Jag blir nyfiken.

  SvaraRadera
 4. Ja, det kan du väl bli. ;) Läs på bloggen. Nej, jag retas bara. Ska till Sydamerika, bl.a. Påskön. Det ska bli så häftigt och underbart, kan knappt vänta!

  SvaraRadera
 5. pumita: nu har jag läst på bloggen - jag brukar faktiskt läsa alla dina inlägg mycket ordentligt men just nu får jag skylla lite på att jag inte har varit på plats och att jag varit lite jetlaggad. OK ändå?

  SvaraRadera