09 mars 2008

Världsarv 174 och 395

Piazza del Duomo i Pisa finns bland de 851 världsarven i UNESCOs lista , ser jag när jag bläddrar runt bland världsarven. För några år sedan var Familjen i Pisa och tittade på det lutande tornet och åt pizza på minimalaste pizzerian i de gamla kvarteren av staden. För att komma fram och tillbaka mellan Piazza del Duomo med det lutande tornet och vårt hotell fick vi gå över floden Arno. Husen längs floden speglade sig alltid så fint i det något skitiga vattnet.

Längre inåt landet längs den 241 km långa Arno ligger Florence, eller Firenze som jag antagligen skulle ha sagt om jag hade varit från Italien. Florences gamla stadskärna finns också med på världsarvslistan, som nummer 174. Där gick vi och strosade och åt glass i oktobervärmen efter att ha åkt tåg från Pisa.

Vid floden Arno ligger Ponte Vecchio med alla sina butiker. Jag läste att det här var den enda bron i Florence som inte förstördes under andra världskriget.

Jag ska fortsätta att titta runt lite i världsarvslistan.

4 kommentarer:

 1. Älskar Firenze! Riktigt fina bilder! Precis så mysigt är det. Duomon i Florens är riktigt tjusig också.

  SvaraRadera
 2. Jo, den är jättefin. Vi traskade upp i kampanilen och fick en kanonfin utsikt över duomon och resten av staden.

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag sugen att kika lite på Världsarvslitan också och se vilka världsarv jag spanat in IRL :) Vackra Florens har jag varit i och den gamla stadskärnan förärades också ett besök, så den kan jag i alla fall bocka av.

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder du visar, jag skulle verkligen vilja besöka de där ställena jag med!

  SvaraRadera