27 april 2008

Några fler bilder från Tibet

Det vanligaste sädesslaget för tibetaner är korn, som används för att göra tsampa (som jag har skrivit lite om i inlägget Jak).

Vi stannade vid en liten kvarn någonstans på landsbygden i närheten av Lhasa och klev in och tittade på vad mjölnaren hade för sig. Det var gammalt och primitivt, men det fungerade för sitt syfte. Jag passade på att ta lite bilder, en aktivitet som jag sedan fick betala en peng för. Så här såg det ut där inne:Mjölnaren bjöd på smakprov också, och jag tyckte det smakade...mjöl.

Vilken kontrast i färg det var sedan när vi kom ut och gick fram till en grupp människor som hade samlats för att ta det lite lugnt tillsammans. Det blev en sådan där situation när dom tittade på oss och vi tittade på dom och antagligen var det lika intressant för båda.
Människorna i Tibet är fantastiska. Så vänliga och vackra.

1 kommentar:

  1. Härliga foton från Tibet, både i detta inlägget och det tidigare. Blir verkligen sugen på att åka dit. Har varit inte så långt från gränsen, både från Kina-hållet och Nepal, men aldrig haft tillfälle att själv besöka det. :-( Ännu... ;-)

    SvaraRadera