13 augusti 2009

På cykel

En förmiddag hyrde Vivicus och jag mountainbikes vid Jalmans meadows. Det blev dock mer bike än mountain, för det var rätt platt där vi cyklade. Vi blev rekommenderade att hålla oss till vägen för att säkert kunna hitta tillbaka till campen. Cyklarna var inte i toppskick precis så vi kom inte så långt, men vi såg fina vyer på vägen.
Efter att ha passerat en ger (yurta) som låg ganska nära vägen kom vi raskt upp i toppfart på cyklarna när en vakthund tyckte att vi hade kommit lite för långt in på dess revir och bestämde sig för att vi skulle därifrån. Han hade faktiskt inte behövt ta i så mycket, vi var ju på väg ändå.
Sedan tog det ett tag att tänka ut en plan för hur vi skulle kunna åka tillbaka längs vägen utan att passera vakthunden igen. Det blev en lång omväg i gräsmarkerna kan jag säga. Men det är kanske det man har mountainbikes till.

4 kommentarer:

 1. jag är livrädd för skällande hundar så jag hade nog lätt slagit världsrekord i hastighet i det läget!

  Helt fantastiskt vackra vyer ni fick se i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Så spännande, den cykletuen hade jag gärna varit med på, (inte hunden då förstås), gillar att ge mej ut lite så där på egen hand och upptäcka, och Ni fick ju se väldigt vackra vyer, plus lite extra cykling pga hunden;)
  Vilken frihetskänsla jag känner när jag ser dom här bilderna!!

  Ha en bra dag!

  annette

  SvaraRadera
 3. Fina bilder från er cykeltur! Det är ju det där man minns, de där sakerna man gjorde på egen hand. Kanske allra mest det som gick lite snett :)
  Lite plattare landskap än här men annars ganska likt med de fria vidderna och gröna kullarna.
  Fast skogen består kanske inte av palmer...

  SvaraRadera
 4. Va´bra!
  Men jag hoppas att det inte var hela anledningen...;)
  Även om jag blir oerhört stolt.

  SvaraRadera