16 september 2010

Eller hur!?

Visst märks det att det är fotoboom, som Södermanlands Nyheter skrev i en artikel för ett litet tag sedan. Var och varannan människa går omkring med kamera nu. Inte minst med alla mobiltelefonkameror. Kul tycker jag, för det gör ju att mängden bilder man kan titta på på nätet är enormt. Och vad många det finns som gör spännande bilder. Kul, som sagt.

8 kommentarer:

 1. Javisst jag håller med dig - visst är det kul med fotoboomen! Men det är inte alla som kan ta så fina bilder och bildbehandla dem som du har gjort här!
  Riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående talare. :)

  På tal om foton på bloggen, minns inte om jag har frågat men har tänkt många gånger... Hur matchar du storleken på bilderna till bloggen? Mina ser så ynkligt små ut fast de egentligen är större och jag väljer största storleken när jag laddar ner dem. Jag ser att det går att ändra storlek om man väljer html-läge men det verkar bökigt att testa sig fram. (bredden på fältet där inläggen syns vet jag hur man ändrar men det hjälper ju inte).

  SvaraRadera
 3. Det finns vissa storlekar som funkar, t ex 640 px bredd som jag ofta använder. 576 px och 512 är andra storlekar som funkar. Först sparar jag min bild i den storleken jag vill ha av någon av dessa och sedan när jag laddat ner bilden ändrar jag i html koden för bilden - ändrar bredden från 400 (alt längden för stående bilder) till samma pxvärde som bilden har och även där det står 400 på nästa rad.(jag ändra breddenvärdet på liggande bilder till t ex 640) Sedan tar jag också bort värdet på höjden. Tvärt om för stående bilder. Gick det där att förstå överhuvudtaget?? *undrade hon förvirrat*

  SvaraRadera
 4. A friend in need... Tack så jättemycket! Det är säkert en solklar förklaring men jag måste låta den sjunka in. Är inte så pigg just nu. :) Du har lite bredare blogg så jag får ta hänsyn till det också. Det där med stående och liggande däremot har jag inga problem med att fatta att det är tvärtom. I övrigt har det varit för mycket jobb och för lite regnbågar idag. Kanske för dig också. :)

  SvaraRadera
 5. Du får testa helt enkelt sedan när du piggnat till. Om du undrar något så kanske jag kan förklara bättre när jag också är piggare. Just nu känns det att det varit en intensiv vecka så här långt. Inte en regnbåge på den här kanten. :(
  Imorgon är det fredag. Trevligt!

  SvaraRadera
 6. Kul att du är tillbaks, jag trodde nästan att du gett dig iväg på semester.

  Visst är det kul att titta på bilder och de finns ju i massor.

  Ha en skön helg
  Kram

  SvaraRadera
 7. Javisst är det skoj! Det finns t.o.m en hel utställningar att titta på. Men det är ju väldigt bekvämt att sätta sig vid datorn och besöka sina favoritfotobloggar :)
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. Instämmer helt om att det är kul, men det är inte kul att hamna ihop med ett 40 tal japaner och försöka fota kloster uppe i bergen;)

  annette

  SvaraRadera