03 juli 2011

Buffé (251 av 365)


Lite av bufféstil kan man väl säga att det sydkoreanska, likväl som det kinesiska, sättet är där man serverar en hel massa rätter till bordet efterhand som de blir färdiga. Alla hjälper sig själva till det de vill ha från den snurrbara plattan i mitten av bordet. Och ser ni - stålpinnar! I båda Koreorna äter man med stålpinnar till skillnad mot vad jag varit med om i Kina där pinnarna oftast varit av trä. För mig är det mycket svårare att äta med stålpinnar med annan tyngd och balans än de vanliga av trä. Ibland gick det nästan inte alls. Maten bara for hit och dit. Bad chopstick day liksom.

(Tema nr 31 Buffé)

5 kommentarer:

  1. Det var så jag lärde mig äta med pinnar: av en sydkorean i Sudan!
    :-)

    SvaraRadera
  2. Absolut Bufféstil på den typen av mat, stålpinnar måste var stor skillnad att äta med, träpinnar klarar jag, men stålpinnar kan det ju knappast var ngt motstånd i.
    Maten måste ju glida av bara så där hux flux!

    Sv. Molnigt ute idag, men skönt att cykla i, passerar jag rätt glasskiosk så är det alltid glassväder;)

    annette

    SvaraRadera
  3. Älskar det kinesiska sättet att äta med en snurrbar skiva i mitten och en massa smårätter! Har dock aldrig provat att äta med stålpinnar... gissar att det kan vara knepigare.

    SvaraRadera
  4. Stålpinnar?! Vilken cass idé - de måste vara riktigt slippriga! Buffén skulle jag däremot gärna hugga in på. :p

    SvaraRadera
  5. Hoppas att drycken inte smakade casst. ;)

    SvaraRadera