28 januari 2012

Azorisk fiskdisk (fiskdisk 3)


Upptäckte sent omsider att jag tydligen passar på att ta en bild när jag går förbi en fiskdisk, och nu verkar det som om jag har startat någon form av fiskdisktema här (se tidigare japansk, malmöitisk).

Det här är en azorisk fiskdisk i en lite större mataffär i ett köpcentra i Ponta Delgada. Vad ni inte ska göra är att fråga mig om vad bilden visar för fiskar för det har jag ingen aning om. Någon annan kanske vet?

6 kommentarer:

 1. Huu, jag föredrar nog fortfarande torskblocken!!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Haha, jag har inga fler så jag får hålla mig till att beundra dina. Om jag inte råkar springa förbi en fiskdisk förstås. Det gör jag inte så himla ofta, inte med kamera iaf. =)

  SvaraRadera
 3. Fina fast jag vet inte om jag vill smaka ;o) Det står ju morei på skylten för dom fläckiga, kan det vara nån slags murena tro?

  SvaraRadera
 4. Waow, hjälp! Coolt att titta på, men det där skulle jag inte våga köpa!
  Gillar fiskdisktemat förresten ;)

  SvaraRadera
 5. Nej, hur gör man egentligen när man kommer hem med en muräna?
  Så här står det på Wikipedia: "Muränorna är med sin muskulösa, ålliknande kropp och sina kraftiga käkar en av revets potentiellt farligaste invånare. Trots sitt ormliknande utseende är muränan en fisk. De längsta arten kan bli upp till 4 meter lång medan den kraftigaste, jättemuränan, kan nå en vidd likt ett människolår."

  SvaraRadera
 6. Gillar fisktemat, muränan är väl bara att flå och steka ungefär som ål:-))) Säger novisen som aldrig ätit stekt ål, bara rökt!!

  annette

  SvaraRadera