15 september 2012

Chania


Det var i den trevliga staden Chania på västra Kreta som jag var ett litet tag tillsammans med en kompis och kom hem från igår kväll. Mycket promenadvänlig stad, som vi bodde mitt inne i med nära till allt. Mycket turister så klart, men det får man ta på ett sånt ställe. Nu har allra värsta abstinensen lagt sig lite och jag ska nog klara tiden fram till nästa resa som blir till Centralamerika i november.

6 kommentarer:

 1. Å, mysiga Chania! Så härligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en mysig stad att gå runt i.

   Radera
 2. Ser varmt och skönt ut. Många snubbelgator (kullerstenar) kan jag tänka mig.

  Ja, nu är det inte långt kvar till CA. Så kul! Skulle du till Guatemala, eller hur var det? Tänkte bara på Fuego strax utanför huvudstaden som har vaknat till liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en rundtur och jodå Guatemala ingår och de trakterna typ.

   Radera
 3. Jag säger som Pumita, håll koll på vulkanerna och jordskalven. Det rör på sig inte bara i Guatemala utan också i Nicaragua. De där två plattorna, den karibiska och cocosplattan, håller tydligen på att stångas med varandra igen. Hela tre nicaraguanska vulkaner har kastat ut aska den senaste veckan och flera jordskalv har inträffat. Ännu alldeles för små för att ge eko i den västliga pressen förstås, men tillräckligt stora för att få igång evakueringar.

  SvaraRadera