15 september 2012

Veckans fönster - Majestätiskt


Det här kanske inte ser mycket ut för världen, men det är det majestätetiska Knossos på Kreta, centrum för den minoiska kulturen och kung Minos palats. Fönstren här är dock inte original utan återuppbyggda av Arthur Evans som köpte, återupptäckte och grävde ut Knossos runt år 1900.

Fler fönster med majestätisk touch finns på Susannes fotoblogg.

5 kommentarer:

 1. Verkligen gamla, ja kanske mytologiska fönster från Knossos! Intressant. Kan inte låta bli att undrar hur det är med kung Minos, en grekisk gudason till guderna Zeus och Europa! Har kung Minos verkligen funnits? Undrar om Minos palats verkligen existerat? Men det är ganska kul att fantisera kring de mytologiska figurerna.
  Fast ruinerna efter några större palats, de finns ju verkligen där på Kreta! Det kan man ju inte förneka.
  Dina majestätiska fönster fick mig att börja fundera lite, kul. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag minns också Knossos som något majestätiskt, även om det är länge sen jag var där (på 70-talet). Men man kan så klart fundera som Erik gör i sin kommentar.

  SvaraRadera
 3. Tilltalar mig mycket mer än guld och glitter. Historia har jag alltid gillat. Perfekt tolkning mao. :)

  SvaraRadera
 4. Absolut majestätiska med tanke på var de finns även om de inte är i original.

  Välkommen hem igen förresten!

  SvaraRadera
 5. Knossos som Evans visar upp palatset är majestätiskt och imponerande. Rekonstruktionen ger tanken inspiration till hur majestätiska byggnaderna var och vill man se orestaurerade ruiner, och fylla i bilderna själv, finns flera andra minoiska palats. Tack för titten!

  SvaraRadera