13 juli 2013

Lavendel

Vi kom lite för tidigt till Provence för att få se lavendelfälten blomma ordentligt. Eller rättare sagt, lavendeln var senare än vanligt.


Men jag fotade i alla fall.


Här t o m hukar jag mig ner för att komma nära.


De fanns fler som fotade.


Både åt lavendelhållet och åt det andra.

Som kompensation för de missade blå fälten i Provence köpte jag två lavendelplantor på Mat-Extra igår. Undrar om de har någon effekt?

5 kommentarer:

 1. Var lavendeln sen eller var den i tid... det är frågan. Den kanske inte hade någon tid att passa. ;) Visst önskar jag för din skull att det hade varit mera blått. :) Häftiga bilder hursomhelst.

  SvaraRadera
 2. Lavnedel-"kullarna" ser så mjuka ut att man vill känna på dem :) Förstår inte varför man skulle vilja fota ngt annat ;)

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder på lavendeln, och speciellt den du får huka dig. Man kan se att blommorna är på gång och slår ut vilken dag som helst.
  En fråga är om du kände doften av lavendel när du åkte förbi odlingarna?
  Jag var i Provence och åkte MC, och då känner man verkligen lavendeldoften, fast det var i slutet av augusti-september och man hade skördat fältet, så inga lila blommor för mig heller att fotografera :(.
  Jag gillar en sida på FB, med underbara bilder från Provence och mycket lavendel är det. Skickar med länk ifall du är med på FB.
  https://www.facebook.com/pages/Provence-Mon-Amour/298011073568174
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Vet ju hur lavendel ser ut i full blomning så jag kan nästan föreställa med hur det skulle se med de stora fälten fulla av lavendel, och doften måste ju bara enorm.
  Kul att se hur andra fotar också.))
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Här känner jag doften! Mmmmmhhhhh!!! Så himla vackra bilder och roligt med den poserande japanska tjejen.
  Din inköpta lavendel kommer åtminstone påminna dig om härligheten i Provence, men doften lär nog bli liiiite svagare;-)

  SvaraRadera