05 december 2013

Torsdagstema - I like


Jag gillade den bangladeshiska maten vi fick. Ris, dal, grönsakscurry, fisk, kyckling, kanske ett kokt ägg... Och det goda platta brödet porata, stekt i olja, tillsammans med omelett på morgonen. Vill man läsa lite mer om maten i Bangladesh kan man ägna sig en stund åt den här wikipediaartikeln. Godast mat fick vi hemma hos de familj vi besökte i början av resan. De visste om att utlänningar inte tål så mycket så de höll igen på kryddningen. Till maten drack vi vatten, vatten och ...vatten. En coca cola, modell mindre, satte jag i mig vid ett tillfälle också när jag hade sockerbehov. Men inget öl el dyl. I muslimska Bangladesh är alkohol ingen självklarhet precis. Sista kvällen när vi besökte Nordic Club i Dhaka kunde vi dock beställa in det lokala ölet Hunter till mångas glädje.


Torsdagstema - I like

9 kommentarer:

  1. Bara maten låter ju helt underbar och hur spännande som helst. Helt fantastiskt att få ta del av er resa och alla vackra bilder. Som jag skrev hos Staren är jag väldigt nyfiken på orsaken till val av detta lite speciella resmål...

    SvaraRadera
  2. Spännande med nya smaksensationer. Elisabeth

    SvaraRadera
  3. Maten är då helt och hållet i min smak! Indisk mat och bangladesh mat är ju väldigt snarlik - så mums! Men två veckor på vatten och bröd - nästan bokstavligen - var ju kanske inte så roligt. Å att du bara tog en 330 ml burk på hotellet måste ha berodd på priset eller...

    SvaraRadera
    Svar
    1. 190 taka kostade den på Nordic Club. Antagligen det dyraste jag betalade för någonting på resan. Ja visst ja, jag köpte en nässpray för 250 taka också. 100 taka är lite drygt 8.30 SEK.

      Radera
  4. Liknar ju mycket Indisk mat. Spännande - och rätt hett....
    Vilken resa du gjort! .Inte den vanligaste turistresan!
    Är precis som Anita nyfiken på hur det kom sig att du valde Bangladesh
    och i vilken regi du reste.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Viktors Farmor är ett danskt reseföretag som gör i mitt tycke spännande resor. Dem åkte jag med.

      Radera
  5. Intressant att ta del av matkulturen i de länder man besöker :) det gäller att ha ett öppet sinne och en tålig mage!

    SvaraRadera