26 oktober 2014

Skyltsöndag


En Zodiacskylt är dagens bidrag till skyltsöndag. De här gummibåtarna använde vi för landstigningar och för utforskning av kusterna kring Svalbard. Landstigningarna var s k wet landings, dvs man kör upp fören så här mot strandkanten och kliver ur genom att svinga benen (elegant givetvis) över sidan på båten och hamnar då i vattnet. Det känns fint med ett par höga rejäla gummistövlar i sådana lägen.

Det var skyltbilden det.

Och så här kunde det se ut inifrån Zodiacen

Här är vi vid Björnön som ligger långt långt från övriga Svalbard. Det var kul och spännande att åka så här längs klipporna och man får verkligen känna på vilken stark kraft vatten är. I fodralet där ligger geväret som alltid var med vid landstigningar. Det finns isbjörn på Björnön (!) också.

Skyltsöndag har Pumita hittat på.

4 kommentarer:

 1. Ser ut att vara lite svalt men häftigt!
  Jodå nu ska det kastas snöbollar i Alperna i vinter!

  SvaraRadera
 2. Wow! Det inlägget lär Pumita gilla. Å hon har troligen inga gummistövlar med sig i Las Palmas;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Inlägget gillas skarpt! Enda nackdelen är att jag (bytte ut "man" för det är ju jag som...) känner sig som en fegis och mespropp för att jag själv skulle vara skraj i den där lilla vickande båten... eller sjösjuk åtminstone. Hur det blir med gummistövlar återstår att se. Har inte packat än. Men med tanke på temperaturdippen borde jag starkt fundera på varmfodrade kängor och dunjacka. ;)

   Radera
 3. Så läckert, vilket äventyr!

  SvaraRadera